Έκθεση φωτογραφίας στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου από τις 15 Δεκεμβρίου του 2016 έως και τις 07 Ιανουαρίου του 2017

Διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου από τις 15 Δεκεμβρίου του 2016 έως και τις 07 Ιανουαρίου του 2017 της Άννας Ζαννάρα (anzan) με τίτλο  «Στιγμές».

Η έκθεση «Στιγμές» απαρτίζεται από δύο μέρη, φωτογραφίες και σκίτσα. (Εξωστρέφειας και εσωστρέφειας)

6Οι φωτογραφίες είναι μια συλλογή από «Στιγμές» όπου καταγράφεται είτε ο άνθρωπος και το περιβάλλον του, εντός ή εκτός αστικού τοπίου, είτε η απουσία της ανθρώπινης επέμβασης, στο πλαίσιο διαφόρων Ευρωπαϊκών πόλεων.
Είκοσι εκθέματα από Παρίσι, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Ρόττερνταμ, Αθήνα και Νήσο Χίο, συνοδεύονται από ένα έντυπο, με τίτλο «Στιγμές εξωστρέφειας», που συμπληρώνουν το «ταξίδι» με στιγμές από Βιέννη, Μπρενκέζ Αυστρίας, Βερολίνο και Βαρκελώνη. Το σύνολό τους παραπέμπει σε μια προσωπική εξωστρέφεια, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το δεύτερο μέρος της έκθεσης, τα σκίτσα, που έγιναν σε καθαρά εσωστρεφή επίπεδο.
Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι τα σκίτσα απεικονίζουν στιγμές που δίνουν στο θεατή «τροφή για σκέψη». Όπως οι φωτογραφίες, έτσι και τα σκίτσα, συνοδεύονται κι αυτά από έντυπο υλικό, με τίτλο «Στιγμές εσωστρέφειας».
Μαζί με τις φωτογραφίες και τα σκίτσα οι θεατές θα μπορούν να βρουν και το κόμικς «Οι ιστορίες του Μωφ». Πρόκειται για αυτοτελείς ιστορίες οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους σε κάποιο επίπεδο.
Στο σύνολό τους τα έντυπα ολοκληρώνουν το έργο των τελευταίων δεκατριών χρόνων.

 


432