Πανεύκολη σαλάτα του Καίσαρα, όπως έρχεται από την Ιταλία

05.07.2015 08:07

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 2΄ – 3΄
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,40 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (www.mamapeinao.gr)

Υλικά
1 μαρούλι, χοντροκομμένο
1 κ.σ. κρουτόν (θα τα βρείτε έτοιμα σε σακουλάκια στα ράφια των σουπερμάρκετ)
2-3 κ.σ. φλοίδες παρμεζάνας (θα τις βρείτε έτοιμες σε σακουλάκια στα ψυγεία των σουπερμάρκετ)

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΕΪΚΟΝ 
2 κ.γ. έ.π. ελαιόλαδο
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
½ φλ. γιαούρτι
½ φλ. μαγιονέζα
¼ σκελίδας σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μουστάρδα
2-3 κ.σ. νερό
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση 
ΜΠΕΪΚΟΝ: Σε ένα μικρό τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μπέικον, το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μικρό πιάτο στρώνουμε χαρτί κουζίνας και μεταφέρουμε εκεί το μπέικον για να φύγουν τα περιττά λάδια.
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ: Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
ΣΥΝΘΕΣΗ: Σε μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα ρίχνουμε το μαρούλι, το μπέικον, τα κρουτόν και την παρμεζάνα. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.

TIPS: Προσθέστε λίγο ψιλοκομμένο ψητό κοτόπουλο (που έχει μείνει στο ψυγείο) και μετατρέψτε αυτή τη σαλάτα σε ένα χορταστικό κύριο πιάτο.
Στα ράφια των μπαχαρικών θα βρείτε σκόρδο αποξηραμένο σε σκόνη, για να έχετε πάντοτε στο ντουλάπι σας.
ΠΗΓΗ: alatikaipiperi.gr

Ετικέτες:




Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014