Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο Σάββατο ο καιρός, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει πρόσκαιρα από αργά το απόγευμα των Θεοφανίων έως το βράδυ της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Αναλυτικά :

Το Σάββατο (Θεοφάνια) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και το απόγευμα στο Αιγαίο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

Την Κυριακή οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησος) και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί κατά τόπους 9 μποφόρ.

Η ανάρτηση του διεθυνητή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά