Απίθανα ευρήματα της εφορίας στη G. Cosmetics του ομίλου Λαυρεντιάδη που ελέγχθηκε με καθυστέρηση …πέντε ετών

Σημεία και τέρατα προκύπτουν από την ειδική έκθεση ελέγχου από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων για το διάστημα 2010 και 2011 της εταιρίας Γερολυμάτος Cosmetics του ομίλου Λαυρεντιάδη.
,
Χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος από την ημέρα εντολής ελέγχου για να διαπιστώσουν οι ελεγκτές ότι τα βιβλία της εταιρίας είναι ανακριβή και να επιβάλουν μαζί τα πρόστιμα φόρο εισοδήματος 8,6 εκ ευρώ περίπου και ΦΠΑ 28,2 εκ ευρώ.
,
Βέβαια είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Ελληνική φορολογική Διοίκηση αποφάσισε να ελέγξει τις εταιρίες του ομίλου Λαυρεντιάδη τόσα χρόνια μετά από τη στιγμή που προέκυψε σωρεία στοιχείων για τις πρακτικές που εφαρμόζονταν.
.
Περισσότερο εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός ότι από τα στοιχεία του ελέγχου προκύπτει πως ούτε λίγο ούτε πολύ μέσα σε δύο χρόνια άλλαξαν επτά τον αριθμό Διευθύνοντες Σύμβουλοι από τους οποίους ατομικά για τον καθένα το δημόσιο θα επιχειρήσει να διεκδικήσει το ποσό 36,8 εκ ευρώ.
Από τους επτά τον αριθμό Διευθύνοντες Συμβούλους ο ένας είναι μέλος της οικογένειας Γερολυμάτου που πούλησε την εταιρία στον όμιλο Λαυρεντιάδη και σε άλλους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
.
Η αποκάλυψη όμως έρχεται από τη μελέτη της διάρκειας παρουσίας στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου δύο ατόμων. Το ένα άτομο είναι υπερήλικας και θήτευσε για δύο !!! ολόκληρες ημέρες και σήμερα κατά πληροφορίες έχει αποβιώσει.
.
Το δεύτερο άτομο σύμφωνα με καλά πληροφορημένες είναι νεαρής ηλικίας και εργάζεται ως αχθοφόρος στον Πολυπλάτανο Νάουσας και έσπασε το ρεκόρ του προηγούμενου θητεύοντας για 9 ολόκληρες ημέρες.
.
Φυσικά το ερώτημα που τίθεται είναι αν το δημόσιο θα μπορέσει ποτέ να εισπράξει αυτά που καταλόγισε. Το πιθανότερο είναι και αυτά να προστεθούν στις πολλές δεκάδες δις Ευρώ που δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ αλλά ούτε και να διαγραφούν.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr