Από το “Α” έως το “Ω”… (Πολιτική, Κοινωνία)

ΑΥΤΟ που οφείλει να μας απασχολεί σήμερα, είναι η οικονομική και εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας – αφού κινδυνεύουμε να χάσουμε πάρα πολλά, εάν δεν πάρουμε έγκαιρα τα σωστά μέτρα, λειτουργώντας συλλογικά ως Έλληνες (analyst.gr)
ΒΙΩΜΑ: Η Ευρώπη βιώνει μία σειρά μεγάλων κρίσεων, κυρίως με ευθύνη της πρωσικής Γερμανίας – αφού αυτή προκάλεσε τις οικονομικές ασυμμετρίες, μέσω των οποίων μεταφέρεται, απομυζείται καλύτερα ο πλούτος και η ευημερία των χωρών της περιφέρειας, από την ίδια. Δεν πρόκειται μόνο για τις εισροές κεφαλαίων και για τα συνεχώς μεγαλύτερα πλεονάσματα στο εμπορικό της ισοζύγιο – αλλά, επίσης, για την αχόρταγη απορρόφηση του έμψυχου δυναμικού των υπερχρεωμένων κρατών.
ΒΙΩΝΟΥΜΕ μία δεύτερη αποικιοκρατική εποχή, όπου τα θύματα αυτή τη φορά δεν είναι τα φτωχά κράτη της Αφρικής ή της Ασίας, αλλά οι μικρότερες χώρες της Ευρώπης – με κύρια «εργαλεία» την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ευρώ.
ΓΙΑΤΙ δεν τιμωρείται η (δήθεν) νόμιμη φοροδιαφυγή του Λουξεμβούργου, της Γερμανίας και της Ολλανδίας; Είναι υπεράνω των νόμων οι εντιμότατοι εταίροι μας, οι οποίοι έχουν αναλάβει την εκπαίδευση του φορολογικού μηχανισμού της πατρίδας μας; Από την δήθεν αριστερή κυβέρνηση που τους παρέδωσε εν λευκώ τα πάντα, μετά τη μεγαλύτερη κυβίστηση όλων των εποχών, μαζί με τους εισπρακτικούς μας μηχανισμούς;(analyst.gr)
«ΔΕΔΟΜΕΝΗ η διαφθορά στην Ελλάδα. Είναι όμως η μοναδική χώρα στην Ευρώπη; Δεν γνωρίζουμε τη μεγάλη απάτη της Volkswagen και όχι μόνο; Δεν είναι οι Γερμανοί της Siemens και όλων των άλλων αυτοί που διαφθείρουν τους πάντες; Δεν είναι όλοι οι διαφθορείς της Γερμανίας μέλη της Διεθνούς Διαφάνειας που έχει έδρα το Βερολίνο; (analyst.gr)
ΕΠΡΕΠΕ να χρεοκοπήσουμε, γιατί το χρέος μας τότε ήταν στο 112% του ΑΕΠ. Δεν είναι όμως της Ιταλίας στο 135% και της Ιαπωνίας στο 240%; Τα κατάφεραν λένε η Ιρλανδία και η Κύπρος. Δεν διατήρησαν όμως τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές τους και τα υπόλοιπα προνόμια τους, ενώ εμείς τίποτα; Γιατί στηρίχτηκαν απ’ ευθείας από την ΕΚΤ οι ισπανικές τράπεζες και όχι οι δικές μας; (analyst.gr)
ΖΗΜΙΑ (μεγάλη για την πατρίδα):  Το κόστος της φροντίδας ενός ανθρώπου έως το 20ο έτος της ηλικίας του υπολογίζεται στα 200.000 € – ενώ είναι πολύ υψηλότερο, εάν αποκτήσει πανεπιστημιακές σπουδές. Εάν λοιπόν εγκαταλείψουν την Ελλάδα 1.000.000 νέοι άνθρωποι, όπως φαίνεται ότι θα συμβεί, θα μεταναστεύσει ένα έμψυχο κεφάλαιο της τάξης των 200 δις € (1.000.000 Χ 200.000) – ένα μεγάλο μέρος του οποίου θα εγκατασταθεί στη Γερμανία, επιλύοντας μεταξύ άλλων το δημογραφικό της πρόβλημα εις βάρος μας. Αυτό το έμψυχο κεφάλαιο των 200 δις € κατ’ ελάχιστο που εγκαταλείπει την Ελλάδα, έχει μία παραγωγικότητα τουλάχιστον 50.000 € ετησίως – γεγονός που σημαίνει ότι, η «εξαγωγή» του ΑΕΠ μας είναι της τάξης των 50 δις € το χρόνο ή εσόδων του δημοσίου ίσων με το λιγότερο 15 δις € (30%).
Η συγκυβερνηση Τσιπρα – Καραμανλη ειναι εδω. Και ειναι το κυκνειο ασμα ενος συστηματος, που κατεστρεψε τη χωρα. Να δουμε πότε θα ξεψυχησει κι ολας. Προτου ξεψυχησουμε εμεις. Αλλά, ειμαστε εμεις, που χρωσταμε στη χωρα μια πολιτικη λυση πιο καθαρη, πιο δικαιη, πιο σοβαρη, πιο Πολιτισμενη. Με ξεχερσωμα και καταστροφη καθε νοοτροπιας που μας εφερε μεχρις εδω. Δεν υπαρχει Σωτηρας αλλος. Εμεις μόνο. (ανάρτηση απο Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης).
ΘΕΩΡΟΥΝ τη Γερμανία φιλελεύθερη, την καγκελάριο αριστερή, ενώ είναι εντελώς αντίθετες με τη μεταναστευτική πολιτική που έχει υιοθετηθεί από την Ευρώπη – επιλέγοντας να διασφαλίσουν τα σύνορα τους, έτσι ώστε να μην εισέρχονται ξένοι. Σε αντίθεση με τη δυτική Ευρώπη, στη  ανατολική, όπως στην Πολωνία και στην Ουγγαρία,ο πολιτικός ανταγωνισμός επικεντρώνεται μεταξύ των δεξιών και των ακροδεξιών παρατάξεων – ενώ και οι δύο φαίνεται πως δεν συμπαθούν καθόλου τη (νέο)φιλελεύθερη πολιτική της Δύσης.
Ι-
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και Τσιπρας, αγκαλια με τους μεγαλοκεφαλαιουχους που ελεγχουν τις τραπεζες, τα καυσιμα, την ενεργεια, τα πλοια, τα εργα, τα ορυκτα, το εμποριο, τα ΜΜΕ. Οι νταβατζηδες της πολιτικης αγκαλια με τους νταβατζηδες της οικονομιας. Απο πού τον μαθατε αναγνωστες τον ΣΥΡΙΖΑ και την κακη τρόικα με την κακη κυβερνηση ΠΑΣΟΚ και την κακη συγκυβερνηση Σαμαρα ; Απο που μαθατε για τα κακα μετρα εδω και 6 χρονια και για τις λοβητουρες των κυβερνησεων; Απο τα ρεπορταζ στα ΜΜΕ, που αναπαραγονταν και στα social media τα μαθαινατε. Απο τα καναλια. Που υποτιθεται οτι πολεμανε τον ΣΥΡΙΖΑ! Οπως μαθαινετε και καθε τι που συμβαινει. Το καθε τι!
ΛΑΘΟΣ (μεγάλο): Η «μονομέρεια» των χωρών της ανατολικής Ευρώπης, έχει οδηγήσει τις δυτικές στο συμπέρασμα ότι, ήταν μεγάλο λάθος η συμμετοχή τους στην ΕΕ – αφού δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να αφομοιωθούν, δεν σέβονται τους κανόνες και δεν προσπαθούν να τους αλλάξουν από κοινού, αλλά απλώς δεν τους τηρούν. Το γεγονός αυτό σημαίνει όμως ότι, δεν θα αργήσει να προκληθεί μία μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των δύο περιοχών της ηπείρου μας – η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα είτε τη συρρίκνωση, είτε την ολοκληρωτική διάλυση της ΕΕ.
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Εάν εγκαταλείψει την ΕΕ η Μ. Βρετανία, ενώ από την άλλη αποσχισθούν κάποια κράτη της ανατολικής Ευρώπης, όταν την ίδια στιγμή είναι βέβαιο πως η Ιταλία θα υιοθετήσει το δικό της νόμισμα, αδυνατώντας να επιβιώσει εντός της Ευρωζώνης, είναι πολύ δύσκολο να υποθέσει κανείς πως τα υπόλοιπα κράτη θα παραμείνουν – πόσο μάλλον υπό την απολυταρχική ηγεμονία της Γερμανίας, η οποία δεν έχει καμία πρόθεση να πάψει να τα απομυζεί. Επομένως, η διάλυση τόσο της Ευρωζώνης, όσο και της ΕΕ, είναι πλέον ορατή δια γυμνού οφθαλμού – οπότε όλα τα κράτη πρέπει να προετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λαμβάνοντας έγκαιρα τα μέτρα τους.
ΝΑ ΜΗΝ ξεχνάμε: Η Ελλάδα αποτελεί μεν την πατρίδα του κλασσικού πολιτισμού, ο οποίος θεμελίωσε το δυτικό πολιτισμό, αλλά δεν είναι μέρος της Δύσης – αφού ποτέ δεν λειτούργησε αποτελεσματικά, βασιζόμενη στο δυτικό ορθολογισμό αλλά, αντίθετα, στηριζόταν ανέκαθεν στο θυμικό των κατοίκων της. Το θυμικό όμως έχει δύο παραμέτρους: το φόβο και το θυμό. Στα πλαίσια αυτά, είναι φανερό πως τα τελευταία χρόνια υπερισχύει στην Ελλάδα η πρώτη παράμετρος: ο φόβος. Φοβισμένοι Έλληνες, με φοβισμένες πολιτικές ηγεσίες, ανέχονται ταπεινώσεις μοναδικές στην ιστορία τους, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα. Εάν θέλουμε λοιπόν να μην εξαφανισθούμε ως Έθνος, θα πρέπει να διώξουμε το φόβο και να λειτουργήσουμε με το δεύτερο μέρος του θυμικού μας: με το θυμό.
Ξ-
ΟΤΑΝ ο ΣΥΡΙΖΑ λεει οτι ειναι ενα αμωμο κομμα, προφανως ξεχναει οτι εχει συμμετασχει ως ΣΥΝ στη δυναμικη απορριψη του ασφαλιστικου σχεδιου Γιαννιτση. Οτι εχει συμμετασχει ως ΣΥΝ δυναμικα σε καθε απατεωνιστικη διεκδικηση κεκτημενων απο τις υπαλληλικες ελιτ και σε καθε διασπαθιση δημοσιου χρηματος ατιμωρητι. Οτι εχει συμμετασχει δυναμικα στην καταστροφη της παιδειας, στην παπαγαλια, στην εξαπλωση της παραπαιδειας, στην εξαπλωση της μαυρης και αφορολογητης αμοιβης απο δημοσιους λειτουργους. Οτι εχει αντιδρασει σθεναρα σε καθε αποπειρα αλλαγης ( επι Αλ Παπαδοπουλου πχ) στο απατεωνιστικο συστημα Υγειας για να μη θιγουν κεκτημενα. Οτι εχει αντιδρασει σθεναρα στην εφαρμογη καθε νομου τιμωριας καθε καταχρησης και διασπαθισης δημοσιου χρηματος απο δημοσιους λειτουργους.
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ, εκτός από την κρίση Βορά και Νότου, Μ. Βρετανίας και ΕΕ, καθώς επίσης τη μεταναστευτική, δημιουργείται μία καινούργια – η οποία αφορά τη δυτική Ευρώπη με την Ανατολική. Η συμβολική αφετηρία της φαίνεται να είναι η μυστική συνάντηση των ηγετών της Ουγγαρίας και της Πολωνίας – δύο χωρών που ευρίσκονται σε σύγκρουση με την ΕΕ, έχοντας υιοθετήσει μία ακραία εθνικιστική πολιτική. Εδώ πρόκειται για μία πολιτική σύγκρουση, η οποία μέχρι στιγμής ήταν άγνωστη στη συγκεκριμένη της μορφή. Ειδικότερα, στη δυτική Ευρώπη κυριαρχούν δύο κυρίως κομματικές παρατάξεις: η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά. Στις χώρες της κρίσης δε, το κέντρο βάρους έχει μεταφερθεί προς τα αριστερά, ενώ στις υπόλοιπες προς τα δεξιά – αν και σε κάποιες γίνεται ήδη αισθητή η παρουσία ακροδεξιών κομμάτων (Αυστρία, Φινλανδία, Ολλανδία, Γαλλία κλπ.).
ΡΗΤΟΡΙΚΑ τα ερωτήματα, ενώ απευθύνονται σε έναν μάλλον τρομοκρατημένο λαό, αφού είναι πρόθυμος να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούν – απλά και μόνο επειδή φοβάται να σηκωθεί από τον καναπέ, να διαμαρτυρηθεί και να πολεμήσει για το μέλλον του, για τα παιδιά του, καθώς επίσης για την πατρίδα του»
ΣΗΜΕΡΑ κυβερναει τη χωρα το ΚΑΤΑΚΑΘΙ των πολιτικων, οικονομικων και συνδικαλιστικων δυναμεων. Η εξουσια ειναι στα χερια ακριβως αυτων των δυναμεων που εφεραν την Ελλαδα εδω και που αντιστεκονται σε καθε αλλαγη, σε καθε γκρεμισμα, σε καθε ξεχερσωμα, σε καθε πειραγμα των κεκτημενων της πιο μαυρης ελιτ υπαλληλων,τραπεζιτων ,εργοδοτων, συνδικατων και κομματων. Και ειναι ολοι συσπειρωμενοι γυρω απο την εξουσια στον υστατο γιαυτους αγωνα.
ΤΑ κατάφερε η Πορτογαλία, ξεπουλώντας τα πάντα. Δεν μετατράπηκε όμως στη χώρα της Lidl; Δεν είναι τα ιδιωτικά χρέη της Αυστρίας, της Σουηδίας κοκ. πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας; Γιατί θα πρέπει εμείς να ενοχοποιούμαστε για τις αμαρτίες μας, ενώ όλοι οι άλλοι όχι;
ΤΟΣΟΝ η Ουγγαρία, η οποία υποστηρίζει τη Ρωσία, όσο και η Πολωνία που τάσσεται υπέρ των Η.Π.Α., περιορίζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, των ΜΜΕ και των κεντρικών τραπεζών τους – δρομολογώντας νόμους, οι οποίοι είναι εντελώς αντίθετοι και ασύμβατοι με αυτούς που ισχύουν στην ΕΕ. Εν τούτοις, δεν θέλουν να αποχωρήσουν από την ένωση, παρά το ότι δεν έχουν την πρόθεση να υιοθετήσουν το ευρώ – επειδή δεν επιθυμούν να χάσουν τα οικονομικά τους πλεονεκτήματα, από τη συμμετοχή στην ΕΕ.
ΥΦΑΡΠΑΓΗ: Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την «υπεξαίρεση» των υποκαταστημάτων των τραπεζών μας στα γειτονικά κράτη, η οποία μοιάζει με μία δεύτερη μικρασιατική καταστροφή – αφού υποχρεωθήκαμε ξανά να εγκαταλείψουμε εδάφη, αν και με οικονομικούς όρους αυτή τη φορά. Επίσης τη ληστεία τους στο εσωτερικό, λόγω της εξαγοράς τους από τους ξένους σε εξευτελιστικές τιμές – όπου μόνο το δημόσιο υποχρεώθηκε να χάσει πάνω από 50 δις €, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη τι θα συμβεί με τις κρατικές εγγυήσεις που υπερβαίνουν τα 140 δις €.
ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ: Με τη σθεναρη του σταση εχει καλυψει στις φτερουγες του ολο το παρακρατος του αληταριού, που κινειται μεταξυ μπαχαλακηδων και δηθεν τρομοκρατων, οι μισοι απο τους οποιους ειναι ασφαλιτες και πρακτοριλικι. Με την κοινοβουλευτικη του σταση εχει απορριψει καθε αποπειρα συναινεσης σε οποιοδηποτε θεμα εμφανιστηκε ποτέ, ειτε οικονομικης ειτε διεθνους ειτε εξωτερικης πολιτικης.Εν κατακλειδι, σε ο,τι ειναι σημερα η χωρα το χρωσταει και στον ΣΥΡΙΖΑ και τους προγονους του.
ΦΥΣΙΚΑ οι απώλειες για τη χώρα μας είναι πολύ υψηλότερες, αφού ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι είναι μεγαλύτερος από τα έσοδα του δημοσίου – ενώ, εάν προσθέσουμε τα διαφυγόντα κέρδη από τις επιχειρήσεις που εγκαθίστανται σε άλλες χώρες, τις θέσεις εργασίας που εξάγουν κοκ., τότε οι ζημίες της ελληνικής οικονομίας από την όλη διαδικασία είναι τρομακτικές.
ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ: Η Ελλάδα είναι αφενός μεν μία πολύ πλούσια χώρα, προικισμένη από τη φύση, αφετέρου στην καλύτερη της εποχή, από γεωπολιτικής πλευράς – έχοντας μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε έναν ενεργειακό κόμβο που θα τροφοδοτεί ολόκληρη την Ευρώπη. Τα πλεονεκτήματα της όμως αυτά είναι ταυτόχρονα μειονεκτήματα λόγω της ανεπαρκούς πολιτικής ηγεσίας της,καθώς επίσης επειδή έχει τεθεί στο στόχαστρο των ισχυρών κρατών του πλανήτη – ενώ αυτός ήταν ίσως ο βασικός λόγος που χρεοκόπησε, χωρίς να υπάρχει καμία αντικειμενική αιτία.
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ: Σαν υπεύθυνοι Πολίτες, χρειαζόμαστε θάρρος, θυμό και πραγματική οργή, εάν θέλουμε να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση, τον αυτοσεβασμό και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Πρέπει δε να αποδείξουμε σε όλους, κυρίως στους εαυτούς μας, ότι μας αξίζει να είμαστε Έλληνες – κάτοικοι της ομορφότερης χώρας του πλανήτη, καθώς επίσης απόγονοι ενός μοναδικού πολιτισμού στην παγκόσμια ιστορία.
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ: Χρειαζόμαστε θάρρος, θυμό και πραγματική οργή, εάν θέλουμε να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση, τον αυτοσεβασμό και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Πρέπει να αποδείξουμε σε όλους, κυρίως στους εαυτούς μας, ότι μας αξίζει να είμαστε Έλληνες – κάτοικοι της ομορφότερης χώρας του πλανήτη, καθώς επίσης απόγονοι ενός μοναδικού πολιτισμού στην παγκόσμια ιστορία.

 

===========

 

ΠΗΓΕΣ: Βιβλιογραφία: Spiegel, Σ.Ν., Ν. Καρατουλιώτης αλλά και από το Διαδίκτυο

Απλά για σκέψη και περισυλλογή…

Ο καθένας μπορεί να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Να σχηματίζει την δική του άποψη και γνώμη, δημοκρατία έχουμε τουλάχιστον μεταξύ μας (ακόμα)…