Αράχωβα, Καλάβρυτα, Καρπενήσι: Top επιλογές διαμονής-τα καλύτερα και οικονομικότερα δωμάτια

Αράχωβα, Καλάβρυτα, Καρπενήσι: Top επιλογές διαμονής

Βρήκαμε τα καλύτερα και οικονομικότερα δωμάτια στους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας.

Αράχωβα, Καλάβρυτα, Καρπενήσι: Top επιλογές διαμονής

http://www.in2life.gr/escape/hotel/article/509898/arahova-kalavryta-karpenhsi-top-epiloges-diamonhs.html

της Ηρώς ΚουνάδηΟι πιο δημοφιλείς χειμωνιάτικοι προορισμοί έχουν κάτι για όλους: Και πολυτελή resorts και οικονομικότατα δωμάτια που δεν τους λείπει η θαλπωρή. Και παρεΐστικα ταβερνάκια και «κυριλέ» εστιατόρια. Και ειδυλλιακά τοπία και μονοπάτια ιδανικά για να… πάρετε τα βουνά. Και –ενίοτε, όταν ανοίγουν τα χιονοδρομικά– και αφράτο χιόνι για τα σλάλομ σας. Το δύσκολο είναι να αποφασίσεις πού θα (πρωτο)πάς, και να μην χαθείς στην πληθώρα επιλογών. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τα καλύτερα και οικονομικότερα δωμάτια, σε έναν μίνι… τριπλό οδηγό.(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 19-20 Δεκεμβρίου.

Στην Αράχωβα…

Το Χάνι του Ζεμενού προσφέρει όμορφα, ευρύχωρα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Ζεμενού, σε τιμές που κυμαίνονται στα 50€ το δίκλινο. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται δωρεάν wi-fi και δορυφορική τηλεόραση, ενώ η θέση του ξενώνα είναι ιδανική για να είστε δυο βήματα από την Αράχωβα μεν, μακριά από την φασαρία δε.

Αν θέλετε να συνδυάσετε το κοσμοπολίτικο Σαββατοκύριακό σας με ολίγο (ή και πολύ) από sightseeing, το Ξενοδοχείο Ερμής (φωτό, επάνω) στους μοναδικούς Δελφούς είναι η τέλεια πρόταση για τη διαμονή σας. Έντεκα μόνο χιλιόμετρα έξω από την Αράχωβα, προσφέρει κουκλίστικα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν αφ’ υψηλού το χωριό των Δελφών, σε τιμές που κυμαίνονται στα 45€ το δίκλινο με πρωινό.

Αν, πάλι, είστε από τους εκδρομείς που εκτιμούν πρωτίστως την χαρά της ανακάλυψης, σας έχουμε την ιδανική βάση για το weekend σας: Το χωριουδάκι Χρισσό, λίγο έξω από τους Δελφούς, για το οποίο σε λίγο καιρό θα μιλά όλος ο κόσμος –κι εσείς θα το έχετε ανακαλύψει πρώτοι. Εδώ, ο ομώνυμος Ξενώνας Χρισσό προσφέρει όμορφα, ευρύχωρα δωμάτια από 45€ το δίκλινο (ή 70€ με τζάκι) πρωινού πάντα περιλαμβανομένου. Το χωριό βρίσκεται σε ιδανική θέση για εξορμήσεις τόσο στους Δελφούς και την Αράχωβα (που απέχουν 7 και 18 χιλιόμετρα αντίστοιχα) όσο και στο Γαλαξίδι (που απέχει 25 χιλιόμετρα).

Στα Καλάβρυτα…

Σούπερ ρομαντικά δωμάτια προσφέρει το Finday Eco Boutique Hotel. Χειροποίητα χαλιά, γαλλικές κουβέρτες και σφυρήλατα κρεβάτια συνθέτουν την διακόσμησή τους, ενώ στις παροχές περιλαμβάνονται μπαλκονάκια με θέα στα καταπράσινα τοπία γύρω τους. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 60€ το δίκλινο, και φτάνουν τα 85€ για το διαμέρισμα των 40 τετραγωνικών, που διαθέτει και τζάκι. Για τις περιόδους των Χριστουγέννων και των Φώτων μάλιστα (27-30/12 και 6-10/01/2016) ισχύει σούπερ προσφορά: 230€ για δύο διανυκτερεύσεις σε deluxe δίκλινο με τζάκι. Στην τιμή περιλαμβάνονται πρωινό, εμφιαλωμένο μπουκάλι κρασί στο δωμάτιο, ποτό καλωσορίσματος, και απεριόριστα ξύλα για το τζάκι. Αν είστε παρέα ή οικογένεια τριών ή τεσσάρων ατόμων, η τιμή του πακέτου με τις ίδιες παροχές είναι 280€ για δύο διανυκτερεύσεις (ήτοι 35€ το άτομο τη μέρα).

Πλάι στο φαράγγι του Βουραϊκού, 5 χιλιόμετρα από το κέντρο των Καλαβρύτων –για να είστε ταυτόχρονα εκεί και μακριά– ο Ξενώνας Ελευθέριος προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια (των 35 τετραγωνικών μέτρων) με επιπλωμένο αίθριο που απολαμβάνει θέα στο φαράγγι και παροχές που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση και δωρεάν wi-fi. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 49€ για το δίκλινο με πρωινό.

Λίγο έξω από τα Καλάβρυτα, στην φωλιασμένη στο φαράγγι του Βουραϊκού Ζαχλωρού, ο Ξενώνας Φαράγγι (φωτό, κάτω) προσφέρει όμορφα δωμάτια σε τιμές που κυμαίνονται στα 46,50€ το δίκλινο με τζάκι, μικρή κουζίνα και πρωινό. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται δορυφορική τηλεόραση με κανάλια Nova και δωρεάν wi-fi. Η Ζαχλωρού, εκτός από ένα πανέμορφο χωριό, είναι και ιδανική βάση για να περπατήσετε την φαντασμαγορική διαδρομή του Οδοντωτού, ή να επιβιβαστείτε στο τραινάκι για να την απολαύσετε καθιστοί.

Στο Καρπενήσι…


Μια από τις πιο value for money επιλογές είναι το City Hotel Apollonion, τα ατμοσφαιρικά δωμάτια του οποίου περιλαμβάνουν μπαλκόνι με θέα στην πόλη, mini bar και δωρεάν wi-fi. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 45€ το δίκλινο με πρωινό, το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα και σπιτικές λιχουδιές. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά του Καρπενησίου, επάνω στην κεντρική πλατεία.


Σε απόσταση… περπατήματος από την πλατεία, οι Κατοικίες Ανέστη Λάππα είναι μια ακόμα εξαιρετική επιλογή για τη διαμονή σας στο Καρπενήσι. Τα κλασικά διακοσμημένα στούντιο περιλαμβάνουν καλά εξοπλισμένη κουζίνα, δωρεάν wi-fi και μπαλκονάκια με θέα στην πόλη. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 52€ το δίκλινο με πρωινό, το οποίο αν θέλετε σερβίρεται και στο δωμάτιό σας.


Στο χωριό Άγιος Νικόλαος, 5 χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι, το Σπίτι της Παρέας θα σας φιλοξενήσει σε λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια που απολαμβάνουν θέα στο βουνό από τα μπαλκονάκια τους. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται καλωδιακή τηλεόραση, DVD player και δωρεάν wi-fi. Οι τιμές κυμαίνονται στα 40€ για το δίκλινο δωμάτιο (ή 45€ με πρωινό).