Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στις απειλές για έξοδο από τη Σένγκεν: Τέλος στο blame game για το προσφυγικό

Από το Ισραήλ όπου βρίσκεται σε επίσκεψη, απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπραςστις  απειλές προς την Ελλάδα για έξοδο από τη ζώνη Σένγκεν εάν δεν συμμορφωθεί εντός τριμήνου με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για το προσφυγικό και δεν ελέγξει καλύτερα τα σύνορά της,

O κ. Τσίπρας επιτέθηκε στους ευρωπαίους μιλώντας για γραφειοκράτες των Βρυξελλών και τους κάλεσε να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους. Μάλιστα, τους κάλεσε να σταματήσουν το παιχνίδι ευθυνών, λέγοντας χαρακτηριστικά, “τέλος στο blame game”, λέγοντας πως δεν είναι αποτελεσματικό.

Διευκρίνισε πως η συνεισφορά της Ελλάδας σε αυτό το θέμα είναι σημαντική ακόμα κι αν αυτό δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας πως η πραγματικότητα είναι καταγεγραμμένη και αναγνωρισμένη.

Κάλεσε με αυστηρό ύφος την Ευρώπη να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ελλάδα σημειώνοτνας πως η λύση πρέπει να δοθεί σρτη Συρία και με τη συνεργασία της Τουρκίας.

Δεσμεύτηκε πως όλα όσα έχει αναλάβει η Ελλάδα ως υποχρεώσεις θα είναι έτοιμα τον επόμενο και δήλωσε πως “μένει να δουμε αν και η Ευρώπη θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προς την Ελλάδα.