Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη καταζητούμενη από το FBI

Στα χέρια των αρχών, μετά από μήνες ερευνών, έπεσε η Μπρέντα Ντελγάδο, η μοναδική γυναίκα που συμπεριλαμβανόταν στη λίστα του FBI με τους 10 πιο επικίνδυνους καταζητούμενους.

Η 33χρονη συνελήφθη στο Μεξικό την Παρασκευή, δύο μόλις μέρες αφότου το FBI την ενέταξε στην προαναφερόμενη λίστα.

Η Ντελγάδο κατηγορείται ότι οργάνωσε τη δολοφονία της συντρόφου του πρώην εραστή της, πληρώνοντας δύο άνδρες να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Ο φόνος της άτυχης γυναίκας, οδοντιάτρου στο επάγγελμα, έγινε στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Τέξας. Της έστησαν καρτέρι στο πάρκινγκ του συγκροτήματος διαμερισμάτων, όπου διέμενε, και την ώρα που έπαιρνε τα πράγματα της από το αυτοκίνητο, την πυροβόλησαν.

fbi

Σύμφωνα με το FBI, η οργανώτρια της δολοφονίας, σχεδίαζε για μήνες το έγκλημα. «Απλά περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία και τους κατάλληλους ανθρώπους για να το πραγματοποιήσει». Τελικά η Ντελγάδο κατάφερε να πείσει δύο άνδρες, δίνοντας τους υποσχέσεις για χρήματα και ναρκωτικά.

Τα δύο εκτελεστικά όργανα συνελήφθησαν στη συνέχεια και η Ντελγάδο ανακρίθηκε για τον φόνο, φεύγοντας μετά στο Μεξικό, την γενέτειρα χώρα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν το έγκλημα, η 33χρονη είχε ανακαλύψει ότι ο πρώην σύντροφός της και η νέα του σχέση, είχαν προγραμματίσει διακοπές στο Μεξικό.

Τον Οκτώβριο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της, με το FBI να δίνει 100.000 δολάρια σε όποιον βοηθούσε με πληροφορίες στον εντοπισμό και τη σύλληψή της.

Η Ντελγάδο είναι η 9η γυναίκα που μπήκε στη λίστα του FBI με τους πιο επικίνδυνους καταζητούμενους, από το 1950, όταν πρωτοδημιουργήθηκε αυτή.