Α. Βγενόπουλος: “Περί δήθεν φοροδιαφυγής 200 εκατ!”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, κατόπιν δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί του και ελέγχεται για φοροδιαφυγή μεγάλου ύψους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Περί της δήθεν φοροδιαφυγής 200 εκατ. Ευρώ!

Ενημερώθηκα από το site της εφημερίδας Παραπολιτικά ότι δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μου και ελέγχομαι για φοροδιαφυγή ύψους 200 εκατ. Ευρώ!

Μετά από μεγάλη προσπάθεια πληροφορήθηκα και εγώ ότι πράγματι υπάρχει σε εξέλιξη κάποια διαδικασία, επειδή οι «πιστώσεις» στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς στο διάστημα από 1/1/2002 μέχρι 31/12/2012 ήταν περίπου 200 εκατ. Ευρώ μεγαλύτερες από τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματα μου. Η διαφορά όμως είναι ότι με τη λέξη «πιστώσεις» υπολογίζονται και τα ίδια ποσά που μεταφέρονται από καταθέσεις όψεως σε προθεσμίας και πάλι σε όψεως και πάλι σε προθεσμίας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Άνθρακες ο θησαυρός. Εάν μετά τις διαρροές προς τον Τύπο κληθώ να προσκομίσω τα σχετικά στοιχεία, η υπόθεση θα περαιωθεί.

Εν τω μεταξύ εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την αναίτια δυσφήμιση που υφίσταμαι προτού καν πληροφορηθώ τίποτα επισήμως και μου δοθεί η δυνατότητα να παράσχω εξηγήσεις. Ο νοών νοείτω.