ΒΗΜΑτοδότης: Οι Συριζαίες αλλάζουν λουκ

Οι Συριζαίες αλλάζουν λουκ

Και ξαφνικά οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να αλλάζουν λουκ ή, για να ακριβολογώ, να βελτιώνουν την εμφάνισή τους. Πάρτε για παράδειγμα την αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου η οποία έγινε αγνώριστη. Εβγαλε τα γυαλιά, άλλαξε κόμμωση, έριξε και λίγες ανταύγειες. Θέλετε και άλλο παράδειγμα; Η Ράνια Σβίγγου εμφανίζεται με μοντέρνο καρέ χτένισμα και με βαμμένα μπλε νύχια. Η κυρία Σβίγγου μετά από μια μικρή απουσία από τα τηλεοπτικά δρώμενα έκανε και πάλι την εμφάνισή της σε συστημικό κανάλι (με το νέο της λουκ) και επιτέθηκε με δριμύτητα κατά των… συστημικών μέσων ενημέρωσης. Αλλά δεν είπε κουβέντα για ταλαντούχο φίλο της που δεν έχει καν πτυχίο και διορίστηκε ως ειδικός σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα. Η Χαρά Καφαντάρη εμφανίστηκε στη Βουλή με μοβ ταγέρ και δεν ήταν λίγοι αυτοί που το πρόσεξαν λέγοντάς της «με γεια». Αυτή η οποία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο νεανικό ντύσιμο (στενά κοτλέ ή τζιν παντελόνια και αθλητικά παπούτσια, αλλά πάντοτε στο χέρι με ένα iPhone 6s) είναι η βουλευτής Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη.

nnn

Υπάρχει βεβαίως και η κατηγορία συριζαίων βουλευτίνων (π.χ. Βασιλική Κατριβάνου, Σία Αναγνωστοπούλου) που το ντύσιμό τους παραπέμπει στην εποχή του Ρήγα Φεραίου, δηλαδή με φουλάρι, πουκαμίσα και φλοράλ φορέματα. Η Θεανώ Φωτίου όμως αν και παλαιό στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτ. δεν μπορεί κανείς να την εντάξει στην προηγούμενη κατηγορία, αφού έχει υιοθετήσει το μικροαστικό ενδυματολογικό μοντέλο, με το ταγέρ. Είναι βεβαίως και η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία όπως εμφανιζόταν «λουσάτη» ως ΠαΣοΚ, έτσι εμφανίζεται τώρα και ως υφυπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος και δεν αφορά γυναίκα αλλά άνδρα υπουργό (και μάλιστα πρωτοκλασάτο). Ο εν λόγω υπουργός άρχισε να κάνει βελονισμό για να… αδυνατίσει. Οχι στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό, όποτε βρεθεί εκεί.

nnn

Ξέρετε ποιο όνομα απαγορεύεται να ακούγεται στο Μέγαρο Μαξίμου; Ζωή! Δεν είναι πλάκα, το όνομα Ζωή είναι απαγορευμένο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να λέγεται ή να ακούγεται στο Μέγαρο Μαξίμου, είτε είναι παρών είτε απουσιάζει ο Αλ. Τσίπρας. Ρώτησα έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού (πιο στενό δεν γίνεται) ποια ήταν η αντίδραση του κ. Τσίπρα για όλα όσα αποκάλυψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ανακοίνωσή της Νο 2 που ανήρτησε στο προσωπικό της ιστολόγιο. Και ιδού τι μου απάντησε: «Δεν ασχολούμαστε, ούτε καν τον ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό, αφού το όνομα Ζωή (και ό,τι άλλο που αρχίζει από “Ζ”) απαγορεύεται να ακούγεται στο Μαξίμου. Μας το έχουν απαγορεύσει». Αλλο πάλι και τούτο. Οταν ρώτησα τι άλλο απαγορεύεται και αρχίζει από «Ζ» στην αρχή είπε ένα «ξέρω ‘γώ;» και εν συνεχεία πέταξε «ζω», αλλά δεν συνέχισε. Πολύ φαίνεται ότι τους πείραξαν οι διάλογοι που είχε η Ζωή με τον Πρωθυπουργό.

Η αντι-θεσμική κυβέρνηση

Η Ζωή ουδόλως ενδιαφέρεται τι λένε για αυτήν στο Μαξίμου και συνεχίζει τις επαφές της με πρώην συνεργάτες της. Την Τετάρτη ήταν σε μια καφετέρια με τον πρώην γενικό γραμματέα της Βουλής Γ. Θαλάσση και συζητούσαν για αρκετή ώρα. Στην ίδια καφετέρια βρισκόταν με άλλη παρέα και η Λίνα Μενδώνη, με την οποία αντάλλαξαν μερικές κουβέντες. Οσο για τον πατέρα της Ζωής, τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, βρίσκεται πάντοτε με τον… «καλό λόγο» στο στόμα για την κυβέρνηση και για τον κ. Τσίπρα. Τον χαρακτηρίζει«αντι-θεσμικό», δηλαδή ό,τι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή το περνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως κατηγορούσε τους άλλους.

Ποιος άλλος θέλει να κάνει κόμμα;

Είχαν συγκεντρωθεί πολλοί πολιτικοί στην Αθηναϊκή Λέσχη που εμφανίζονταν έως τώρα επίδοξοι για τη δημιουργία νέων κομμάτων. Για παράδειγμα ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος και έκανε μια ομιλία για τα ελληνοτουρκικά. Αλλά η απορία των περισσοτέρων που τον άκουγαν ήταν εάν θα ηγηθεί μετά του Τάκη Μπαλτάκου ενός νέου δεξιού κόμματος. Δεν έκανε καμία νύξη για νέο κόμμα, έως ότου έκανε την εμφάνισή του στην αίθουσα ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος βρισκόταν σε άλλον όροφο της Αθηναϊκής Λέσχης με μια μεγάλη παρέα γαλάζιων στελεχών (ανάμεσά τους οι Μαριέττα Γιαννάκου, Δ. Σιούφας κ.ά.). Μόλις τον βλέπει ο στρατηγός Φράγκος να εισέρχεται στην αίθουσα, αφήνει τους πάντες (και τις απορίες τους) και κατευθύνεται προς τον πρώην πρωθυπουργό. Αντί άλλου χαιρετισμού του είπε συνωμοτικά: «Μην ακούς τις βλακείες που λέγονται, εγώ κόμμα δεν κάνω, μην ανησυχείς». Ο κ. Καραμανλής απλώς χαμογέλασε και τον προσπέρασε.

Δουλειά άλλη δεν είχε…

Ο Χρ. Σπίρτζης το έχει ρίξει στις ανακαινίσεις. Ξηλώνει όλον τον 6ο όροφο του πρώην υπουργείου Μεταφορών στου Παπάγου, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Φάσματων και Δορυφορικών Επικοινωνιών, για να φτιάξει νέο γραφείο για τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γ. Δέδε, τον οποίο μετακινεί από τη Χαριλάου Τρικούπη για άγνωστο, ακόμη, λόγο. Σημειωτέον ότι πέρυσι το γραφείο του γενικού γραμματέα Υποδομών είχε εν μέρει ανακαινιστεί. Επίσης, ο κ. Σπίρτζης ξηλώνει και τον 4ο όροφο του υπουργείου όπου βρίσκεται η έδρα της Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας για λόγους που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.