Γνωστή ηθοποιός εξομολογείται: «Ήρθα με τα πόδια στην Ελλάδα, ζούσα σε λάκκο για ένα μήνα»

Για περίπου ένα μήνα, η Σοφία και η οικογένειά της έκαναν τον λάκκο σπίτι τους! Όπως εξηγεί η ίδια, τις νύχτες ο γαμπρός της έβγαινε κρυφά και έκλεβε από τους αγρούς ντομάτες για να τρώνε, ενώ έπιναν βρόχινο νερό!

«Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, δεν γνώριζα γρι ελληνικά. Ήμουν 14 ετών και η μόνη δουλειά που ήξερα να κάνω ήταν να δουλεύω στα χωράφια. Η μητέρα μου, το στήριγμά μου, είχε μείνει πίσω, εγκλωβισμένη στο σπίτι μας.

Κατάλαβα ότι η μόνη λύση που είχα ήταν να κάνω αυτό που αναγκάστηκαν να κάνουν πολλά ανήλικα κορίτσια που βρέθηκαν στη θέση μου, δηλαδή, να παντρευτώ στα 14 μου, να κάνω παιδιά και να δουλεύω στα ζώα και στα χωράφια», συνεχίζει η ηθοποιός, η οποία άρχισε το σχολείο από την πρώτη Δημοτικού και, τελικά, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο ΤΕΙ Ενδυματολογίας. Μάλιστα, χάρη στη θέση που βρήκε ως βοηθός ενδυματολόγου στη σειρά «Η Πολυκατοικία», κατάφερε να σπουδάσει υποκριτική.

Μέσα από τον Γολγοθά που ανέβηκε, η Σοφία στέλνει μήνυμα ελπίδας και ζωής! «Μην καταδικάζετε τους εαυτούς σας στη δυστυχία, εγκαταλείποντας την μάχη! Ο πόλεμος δεν τελειώνει ποτέ. Κοιτάξτε μπροστά και πείτε “θέλω να ζήσω και θα ζήσω”», συμβουλεύει η ίδια.