Δεν ήταν λίγοι οι τίτλοι που ξεχώρισαν από το υπόλοιπο μη Τραπεζικό κομμάτι

Αφήνοντας το Τραπεζικό ταμπλό, που συνεχίζει τον “ανηφορικό του δρόμο” για τους “λάτρεις της αδρεναλίνης”, δεν ήταν λίγοι οι τίτλοι που ξεχώρισαν από τον υπόλοιπο μη Τραπεζικό 25αρη, αλλά και από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου μετά από αρκετές συνεδριάσεις σημειώθηκε επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ξεκινώντας από τον μη Τραπεζικό FTSE25, ασφαλώς και ξεχώρισε το +11,54% της Viohalco που συμπλήρωσε και δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Ο τίτλος έδωσε ένα πρώτο αγοραστικό σήμα με την ανοδική διάσπαση των 1,08 ευρώ και δείχνει να παίρνει τάση, καθώς άφησε πίσω του και την αντίσταση των 1,13 ευρώ, με την αμέσως επόμενη να εντοπίζεται στα 1,36 ευρώ. Δεν πρέπει να ξαναχαθεί η ζώνη στήριξης 1,01 – 1,00 ευρώ. Από την άλλη, ίσως χρειάζεται σχετικά αυξημένη προσοχή, καθώς στις 7/3 αναμένεται η εισαγωγή και η διαπραγμάτευση στο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 38.250.030 νέων μετοχών της Viohalco, που εκδίδονται στο πλαίσιο της τελευταίας διασυνοριακής συγχώνευσης.

Επόμενος Δεικτοβαρής τίτλος, άξιος αναφοράς, αυτός του Ελλάκτωρα (+5,65%), που συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, επιβεβαιώνοντας το αγοραστικό σήμα που έδωσε με την υπέρβαση των 1,10 ευρώ. Πλέον τα 1,16 ευρώ, είναι κοντινή στήριξη ενώ σαν επόμενο στόχο έχει τα 1,40 – 1,43 ευρώ.

Έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, δεν είναι και λίγες για την μετοχή της Folli Follie Group΄(+6,19%),που ολοκλήρωσε την σημερινή συνεδρίαση και στα υψηλά ημέρας. Αν επιβεβαιώσει την ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 16,02 ευρώ, μπορεί να ελπίζει σε minimum κίνηση προς τα 17,30 ευρώ.

Το διάγραμμα της FF Group από την αρχή του έτους

Χαμηλότερα του 25αρη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι η συμφωνία φιλοξενούσας Χώρας μεταξύ των Ελληνικών Αρχών και της εταιρείας Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) είναι συμβατή με τους κανόνες της ΕΕ περί Κρατικών ενισχύσεων.

Οι αγοραστές εξέλαβαν την παραπάνω είδηση σαν “σήμα τοποθέτησης” και η μετοχή της Σωλ. Κορίνθου (+12,06%), συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ με την υπέρβαση των 0,755 ευρώ, έδωσε και αγοραστικό σήμα. Ο τίτλος άφησε πίσω του και την επόμενη αντίσταση στα 0,79 ευρώ και η επόμενη “μάχη” αναμένεται να δοθεί στα 0,95 ευρώ.

Το διάγραμμα της ΣΩΛΚ από την αρχή του έτους

Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και για τον Fourli (+6,56%), που έχει σαν επόμενο “αντίπαλο” το τεχνικό και ψυχολογικό όριο των 3,00 ευρώ. Πρώτη και σημαντική στήριξη, η ζώνη 2,59 – 2,57 ευρώ.

Από το χθεσινό μετασυνεδριακό σχόλιο, η στήλη είχε επισημάνει την ανάγκη προσοχής για τον τίτλο της JP Άβαξ (+7,79%), αν είχε ολοκληρώσει το “έργο” του ο μεγάλος πωλητής που είχε στείλει τον τίτλο σε συνεχόμενα ιστορικά χαμηλά. η μετοχή συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και αν σημειωθεί κλείσιμο υψηλότερα των 0,26 ευρώ, η επόμενη, σοβαρή, αντίσταση εντοπίζεται στην ζώνη 0,28 – 0,30 ευρώ.

Συνεχίζοντας με μετοχές χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, ασφαλώς και έκανε αίσθηση το σημερινό +11,43% για την Χαλκόρ. Όμως η συντριπτική πλειονότητα των συναλλαγών, ήταν “ανοιχτές” εντολές αγορών, με το σημαντικό “bid”, από πλευράς αγοραστών, να είναι “στημένο” σημαντικά χαμηλότερα από το αμέσως προηγούμενο κλείσιμο.

Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και με ημερήσιες απώλειες 4,74% (πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας), κινήθηκε και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση ο τίτλος της Τρ. Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα οι μετοχές της Τράπεζας ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2015, € 0,6720 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: € 0,429408 ανά μετοχή).

Τεχνικά, όσον αφορά τους βασικούς δείκτες και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη (+2,91%), παρέμεινε ανοιχτό το χθεσινό “gap” στην περιοχή των 522,98 – 524,24 μονάδων, ενώ αν δεν υπάρξει η θετική είδηση – καταλύτης, το εν εξελίξει ανοδικό κύμα δύσκολα θα δώσει κλεισίματα υψηλότερα των 565 μονάδων.

Πάντα παραμένουν ανοιχτά τα “gap” στις 588,74 και 613,38 μονάδες.

Το ημερήσιο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Για την περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+3,01%) και σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, πρέπει να υπερκεράσει την πολύ δύσκολη αντίσταση των 157 μονάδων, για να ελπίζει σε κίνηση προς τις 165 μονάδες. Κοντινή στήριξη το 143 ενώ το “stop” για τους “long” έχει ανέβει στις 139 μονάδες.

 

ΘΑΝ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ