Δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα οι αγρότες- Σκληραίνουν ακόμα περισσότερο τη στάση τους οι αγρότες

ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ

Δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα οι αγρότες

Σκληραίνουν ακόμα περισσότερο τη στάση τους οι αγρότες, μετά την άκαρπη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα.

Οι αγρότες διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τους αποκλεισμούς και ήδη οι Λαρισαίοι έχουν κλείσει επ’ αόριστον την κοιλάδα των Τεμπών. Κλειστή είναι και η γέφυρα του Πηνειού στη διασταύρωση με το Στόμιο, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο και την εναλλακτική διαδρομή από τον παραλιακό άξονα.

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τελωνείο του Προμαχώνα για τα οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Στέργιου Λίτου, μέλους της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου επί ελληνικού εδάφους, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κίνησή τους γίνεται πλέον κανονικά.

Το μεσημέρι, οι αγρότες αποφάσισαν τον επ’ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου για τα φορτηγά και τις νταλίκες. Έδωσαν, όμως, «ελευθέρας» στα ΙΧ οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία.

Ωστόσο, περίπου στις 15:00 οι Βούλγαροι απάντησαν με αντι-μπλόκο στα Κούλατα, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Κλειστό το τελωνείο της Εξοχής

Κλειστό είναι από τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης και το τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Οι αγρότες της Πελοποννήσου διατηρούν κλειστή η νέα εθνική οδός Κορίνθου-Αθήνας, στο ύψος των διοδίων του Ισθμού,

 
Δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα οι αγρότες

Την ίδια ώρα, στην Κρήτη οι αγρότες του Λασιθίου πήραν τα τρακτέρ και μαζί με πανό και μαύρες σημαίες έκλεισαν τον δρόμο στον κόμβο των Μαλλίων.
Αλεξανδρούπολη: Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις

Νέες και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις προανήγγειλαν και οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να αντιμάχονται τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το ασφαλιστικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η μετακίνηση του «μπλόκο» από το τελωνείο των Κήπων και η ένωσή του με το μπλόκο στην περιοχή του αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

 
Δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα οι αγρότες

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, καταδικάζουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης ομόφωνα, εντείνουμε τον αγώνα, κατεβάζουμε κι άλλα τρακτέρ στα μπλόκο. Αλλάζουμε τη μορφή των κινητοποιήσεών μας αφενός γιατί είδαμε ότι δεν συγκινούνται οι κυβερνώντες και αφετέρου γιατί δεν θέλουμε να ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας και οι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι. Στόχος μας παραμένει η πίεση προς τους βουλευτές του νομού και την κυβέρνηση, πάντα μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια, ώστε να εισακουστούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αύριο το απόγευμα, μετά τις 7.00, οι αγρότες προγραμματίζουν να καταλάβουν με τα τρακτέρ τους το κέντρο της Αλεξανδρούπολης με επίκεντρο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.