Δρίτσας: Δεν ήξερα ποιον διόριζα!!!!! – Μέρκελ: Ποια είναι η γνώμη σου Αλέξη για τον Μητσοτάκη;

Δρίτσας: Δεν ήξερα ποιον διόριζα

 

Εχουν χάσει τον μπούσουλα με τους τόσους διορισμούς συγγενών που κάνουν συνεχώς. Ούτε καν ξέρουν ποιους διορίζουν και πού. Αυτό που μένει όμως σταθερό είναι ότι όσοι διορίζουν πληρώνονται κανονικά.

Να, πάρτε για παράδειγμα τον Θ. Δρίτσα, στο γραφείο του οποίου διορίστηκε ο σύντροφος της Ράνιας Σβίγγου, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαθαίνω ότι ο υπουργός  διαρρηγνύει τώρα τα ιμάτιά του και λέει προς τα έξω ότι δεν γνώριζε, πρώτον, ότι ο Χρήστος Φωτιάδης είναι σύντροφος της Ράνιας Σβίγγου και, δεύτερον, ότι αυτός τον είχε επιλέξει ως ειδικό σύμβουλο στο υπουργείο Ναυτιλίας χωρίς να του πει τίποτε η κυρία Σβίγγου.

Το θέμα, αν λέει αλήθεια ο υπουργός, είναι με ποια προσόντα επέλεξε έναν 31χρονο χωρίς πτυχίο ως ειδικό σύμβουλο σε ένα τόσο νευραλγικό υπουργείο. Εστειλε κάποιο βιογραφικό; Είχε άλλα προσόντα που δεν τα ξέρουμε; Εγινε κάποιος διαγωνισμός; Εστω προκήρυξη θέσεων;

Μέρκελ: Ποια είναι η γνώμη σου Αλέξη για τον Μητσοτάκη;

Είχε απορίες η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και βρήκε τον πιο κατάλληλο, κατά τη γνώμη της, να της κάνει την ανάλυση.

Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Αλ. Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία. Ήταν η ώρα που ο Πρωθυπουργός εξέφραζε τη δυσφορία του για την καθυστέρηση στην κατάθεση αντιπροτάσεων επί του Ασφαλιστικού.

Η κυρία Μέρκελ ρώτησε τον κ. Τσίπρα για την εσωτερική κατάσταση στη χώρα, όπως μεταξύ άλλων και τη γνώμη του για τον κ. Μητσοτάκη. Ουδείς γνωρίζει τι απάντησε ο κ. Τσίπρας ή μάλλον ουδείς έκανε γνωστή τη γνώμη τον κ. Τσίπρα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τηλεάδειες στου Δουράμπεη

Η παρέα που βρέθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο «Δουράμπεης OYSTER» στο Ψυχικό ήταν απ΄αυτές που λέμε αναγνωρίσιμες.

Και τούτο γιατί πολλές φορές εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αναλύοντας κυρίως την πολιτική κατάσταση.

Και εκεί που έρχονταν τα ψαράκια και οι γυαλιστερές έγινε, όπως που μου είπαν, συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, δηλαδή πόσες τελικά θα δοθούν, ποιοι έδειξαν έως τώρα ενδιαφέρον και πολλά άλλα.

Εάν τους άκουγε κανείς σίγουρα θα αντιλαμβανόταν ότι το θέμα των τηλεοπτικών αδειών μονοπωλούσε τη συζήτηση.

Και στη διάρκεια της συζήτησης και του δείπνου, ένας από τους συνδαιτυμόνες δέχτηκε ένα τηλεφώνημα. Οταν το τελείωσε είπε στους υπόλοιπους: «Ηταν ο υπουργός και του τα είπα…».

Πράκτοράς μου στην πολυτελή ψαροταβέρνα δεν κατάλαβε ούτε ποιος υπουργός ήταν, ούτε τι ζήτησε ο συνομιλητής του στο κινητό.

Απεργία, ψάρι και Κουρουμπλής

Την ώρα που τα καπνογόνα (αλλά και οι μολότοφ) έπεφταν βροχή στην Αθήνα. Την ώρα που η Ζωή Κωνσταντοπούλου βημάτιζε στην πρώτη σειρά των διαδηλώσεων κατά του Ασφαλιστικού τραγουδώντας το «μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, θα δούμε στο ελικόπτερο, Αλέξη ποιος θα μπει», ο πρώτος τη τάξει υπουργός Π. Κουρουμπλής εθεάθη, μου είπαν, στη Φιλοθέη στην «Παλιά Αγορά» να απολαμβάνει το γεύμα του (φρέσκο ψαράκι), να πίνει λευκό κρασί και να συζητεί με τους συντρόφους του το πρόβλημα της ανθρωπιστικής κρίσης, το Ασφαλιστικό, αλλά και για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο.


Και η Περιστέρα στο Λονδίνο

Στην αρχή δεν ήθελε να πάει. Μετά είπε ότι «θα το δούμε», αλλά στο τέλος είπε το «ναι».

Πρόκειται για την σύντροφο του Πρωθυπουργού Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα που συνόδευσε τον κ. Τσίπρα στο Λονδίνο, όπου ο Πρωθυπουργός πήρε μέρος στη Διάσκεψη των Δωρητών για τη Συρία και είχε συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο.