Είναι 24 ετών, πανέμορφη και η πιο σημαντική κρατούμενη στις κουρδικές φυλακές της Ερμπίλ

Πρόκειται για την κουνιάδα του ηγέτη του ISIS

Σε κουρδική φυλακή κρατείται η κουνιάδα του ηγέτη του ISIS, φωτογραφία της οποίας βγαίνει για πρώτη στη δημοσιότητα. Η όμορφη γυναίκα είχε συλληφθεί πριν λίγα χρόνια επειδή σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας.

Η 24χρονη με το όνομα Duaa Amid Ibrahim είναι η αδερφή μίας από τις τρεις συζύγους του Al Baghdadi και είχε συλληφθεί στην προσπάθειά της να μπει στην πόλη Erbil με γιλέκο με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τις κουρδικές αρχές αυτό είχε συμβεί πριν ο άντρας της αδερφής της σκαρφαλώσει στην ιεραρχία του ISIS, τώρα όμως η νεαρή αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κρατούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την πολυετή κράτησή της δεν έχει αλλάξει ιδεολογία, ενώ είναι πολύ δημοφιλής μέσα στις φυλακές.

Πριν συλληφθεί είχε χάσει τον σύντροφό της σε επίθεση αυτοκτονίας και στον δείκτη του δεξιού της χεριού έχει κάνει τατουάζ το όνομά του. Πριν λίγο καιρό δημοσιογράφος του αμερικανικού FoxNews ταξίδεψε στην Erbil για να της πάρει συνέντευξη, αλλά οι αρχές δεν έδωσαν άδεια.

Η Ερμπίλ είναι πόλη του Ιράκ, πρωτεύουσα της ημι-αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν. Η πόλη υπολογίζεται ότι το 2009 είχε περίπου 1,3 εκατομμύρια κατοίκους και ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στο Ιράκ μετά τη Βαγδάτη, τη Βασόρα και τη Μοσούλη. Βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ, περίπου 75 χιλιόμετρα ανατολικά της Μοσούλης.