Είχε άγχος και… Πουλίδο ο Ολυμπιακός για να «ξεκλειδώσει» την Ξάνθη

 

Φανέλα βασικού για πρώτο ματς πρωταθλήματος πήρε ο Πουλίδο, αλλά σ’ ένα κακό πρώτο ημίχρονο για τους «ερυθρόλευκους». Ομως στο δεύτερο ανέβασε ρυθμούς. Δύο τελικές πάνω στον Τσενάμο, αλλαγή θέσης αργότερα κι έψαχνε λύσεις για την ομάδα του. Τελικά την έδωσε.

Ο Πουλίδο κυνήγησε μέχρι τέλους την φάση κι έσωσε την παρτίδα για έναν κακό Ολυμπιακό που τα βρήκα σκούρα απέναντι σε μια πολύ κι οργανωμένη Ξάνθη. Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα που από το συγκεκριμένο ματς μπορεί να κρατήσει μόνο την εμφάνιση του Μεξικανού φορ.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Την ώρα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε εκπλήξεις στο σχήμα του (κλασικό 4-2-3-1) μιας και έκανε τα απολύτως λογικά με του Λουσέρου και Φλίσκα να παίζουν ως αμυντικά χαφ και τους Σολτάνι, Ντιμιτρόφ, Ορφανίδη πίσω από τον Καπετάνο, ο Σίλβα έκανε πολλές αλλαγές στην 11αδα.

Για πρώτη φορά φέτος έκανε εκτεταμένο rotation σε 11αδα πρωταθλήματος βάζοντας για πρώτη φορά βασικούς τους Πουλίδο και Ζντιέλαρ, αλλά και τον Σαλίνο αριστερό μπακ. Το σχήμα δεν άλλαξε (4-2-3-1).

«ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ» ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, «ΖΕΣΤΗ» ΞΑΝΘΗ

Ομως οι πολλές αλλαγές του Σίλβα δεν του βγήκαν στο γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν ποτέ στο ματς στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα η Ξάνθη να βρίσκει αρκετούς χώρους και να δείχνει πιο… ζεστή από τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός έκανε το χειρότερο φετινό πρώτο του ημίχρονο στην Ελλάδα κι αυτό αποτυπώθηκε στους αριθμούς.

Μόλις τρεις τελικές δίχως να είναι καμία από αυτές κλασική. Αντίθετα η Ξάνθη εάν ήταν πιο προσεκτική στην τελική της προσπάθεια (πάσα ή σουτ) ίσως και να είχε μπει προηγούμενη στ’ αποδυτήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι από πλευράς Ολυμπιακού δεν ξεχώρισε κανείς στο πρώτο 45λεπτο σε αντίθεση με τους παίκτες της Ξάνθης έκαναν ένα συνολικά καλό πρώτο μέρος κυρίως στο τακτικό κομμάτι.

ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΟΥΛΙΔΟ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έδειξε πιο ορεξάτος πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο κι άρχισε ν’ απειλεί πιο ορθολογικά την εστία του Τσέναμο. Κυρίως με τον Πουλίδο ο οποίος έκανε τις δύο πρώτες τελικές των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο μέρος αλλά αμφότερες κατέληξαν στην αγκαλιά του Τσέναμο. Ομως ο Ολυμπιακός έδειξε να πιέζει περισσότερο την Ξάνθη και να την κλείνει στην περιοχή της.

ΡΟΝΤΕΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 60′

Και ξαφνικά μετά το 60′ έγινε χαμός στο παιχνίδι. Κυρίως με το δοκάρι της Ξάνθης στο 66′ του Σολτάνι γιατί μετά η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Ο Ιντέγε έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 68′ όταν ο Τσενάμο έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του αλλά δεν πρόλαβε να πλασάρει στο 70′ ο Φορτούνης έχασε γκολ μόνος του στην μικρή περιοχή αλλά σημάδεψε πάνω στον Τσενάμο στο 73′ ο Λουσέρο αστόχησε σε σουτ έξω από την περιοχή κι ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ που έκρινε και τον αγώνα.

Ο Ομάρ έβγαλε μια εξαιρετική πάσα στον Φορτούνη αυτός αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο εύκολο δίνοντας την πάσα στον Πουλίδο και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες κόντρα σε μια πολύ καλή Ξάνθη. Μάλιστα ο Πουλίδο είχε την ευκαιρία στο 90′ να σημειώσει και δεύτερο γκολ αλλά ο Λισγάρας σταμάτησε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

ΜAN OF THE MATCH: Ο Αλαν Πουλίδο. Ο Μεξικανός ήταν ο πιο ορεξάτος παίκτης του Ολυμπιακού. Ετρεξε, πίεσε, απείλησε, άλλαξε θέσεις. Δεν σταμάτησε να κυνηγάει το γκολ και εν τέλει δικαιώθηκε αν και έκανε το πολύ εύκολο. Απλά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από την πάσα του Φορτούνη. Δικαιώθηκε όμως για την συνολική του παρουσία.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Φορτούνης στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του και έδωσε και την ασίστ στον Πουλίδο. Από πλευράς Ξάνθης; Αρκετοί. Ντιμιτρόφ και Ορφανίδης κυρίως όμως έκαναν ένα μεγάλο ματς στο ανασταλτικό αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι της Ξάνθης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Καρίμ Σολτάνι. Οχι ότι έκανε ένα συνολικά κακό παιχνίδι αλλά την στιγμή που τον χρειάστηκε η ομάδα του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και όχι στα δίχτυα. Στο 66′ ο Ορφανίδης τον βρήκε μόνο του στο δεύτερο δοκάρι αλλά η προβολή του κατέληξε στο δοκάρι.

Η ΓΚΑΦΑ: Γκάφα που τελικά δεν κόστισε στην Ξάνθη. Στο 68′ ο Τσενάμο έχασε την μπάλα μέσα από την αγκαλιά του αλλά ο Ιντέγε δεν πρόλαβε να πλασάρει σε κενή εστία γιατί εν τέλει τον πρόλαβε ο γκολκίπερ της Ξάνθης.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε προβλήματα ο Καλογερόπουλος στο παιχνίδι. Ουσιαστικά για μία φάση ελέγχεται ο πρώτος βοηθός Αλεξέας ο οποίος κόβει στο 21′ τον Ορφανίδη για οφσάιντ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ενας κακός Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο έδωσε ελπίδες στην Ξάνθη ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στο «Καραϊσκάκης» αλλά εν τέλει γλίτωσε χάρη στην ποιότητα που έχουν οι παίκτες του (έμπνευση Ομάρ η πάσα αλλά και η ασίστ του Φορτούνη μισό γκολ στον Πουλίδο). Αντίθετα η Ξάνθη έκανε καλό ματς ήταν άριστα στημένη και συγκεντρωμένη 100% τακτικά και θα μπορούσε να κάνει την ζημιά και να φύγει με αποτέλεσμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Κασάμι (64′ Τσόρι), Ζντιέλαρ, Πάρντο (64′ Ιντέγε), Φορτούνης (85′ Μανιάτης), Ντουρμάζ, Πουλίδο
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Λισγάρας, Καρυπίδης (80′ Σκούρτης), Μπαξεβανίδης, Φλίσκας Λουσέρο, Σολτάνι, Ορφανίδης, Ντιμιτρόφ (80′ Τριάδης), Καπετάνος (86′ Ερέα)

Πηγή: gazzetta.gr