Εκκίνηση το απόγευμα της Παρασκευής στις Θερμοπύλες- “Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο σπίτι του”

Πέρασαν 11 χρόνια από την τελευταία χρονιά όπου έδρα του εθνικού μας αγώνα ήταν η Στερεά Ελλάδα και ειδικότερα η πόλη της Λαμίας. Οπότε η μεταφορά του Ράλι Ακρόπολις από το Λουτράκι βορειότερα, αποτελεί από μόνη της είδηση.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, μίλησε στο C+S για τις προσπάθειες της αυτοδιοίκησης αλλά και της τοπικής κοινωνίας να συμβάλλουν στη διεξαγωγή ενός αγώνα από τα παλιά.

Και φέτος (6-8 Μαΐου) το SeaJets Ράλι Ακρόπολις προσμετρά όχι στο WRC αλλά στο ERC, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι. Ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και σε αυτό το επίπεδο, όμως όλοι ελπίζουν ότι η χρονιά που στα ελληνικά βουνά θα ανταμώσουν ξανά οι κορυφαία συνδυασμοί πληρωμάτων-αυτοκινήτων δεν απέχει πολύ.

«Μετά από 10 και πλέον χρόνια, το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στην πατρίδα του. Προσωπικά ανήκω στους φανατικούς φίλους του αυτοκινήτου και θεατής του αγώνα από την ηλικία των μαθητικών μου χρόνων. Αυτό που οδήγησε στην αλλαγή έδρας του Ράλι Ακρόπολις ήταν καταρχάς η απαίτηση της κοινωνίας. Η οποία εκφράστηκε από την πλευρά μας με κάθε τρόπο και έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, οικονομικού και όχι μόνο, προκειμένου να φέρουμε τον αγώνα πίσω στο σπίτι του.

Έπαιξαν βέβαια σημαντικό ρόλο οι θετικές επιπτώσεις που θα έχει η διεξαγωγή του στην τοπική μας οικονομία. Εν μέσω μάλιστα μίας παρατεταμένης και βαθιάς ύφεσης. Οι μετρήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου έδειξαν άνοδο της εμπορικής κίνησης άνω του 80%. Ο τζίρος από τη διεξαγωγή του αγώνα είναι πολύ μεγάλος. Μπορεί να μην φθάσει τα 8-9 εκατ. ευρώ του παρελθόντος, όμως και ο μισός να είναι, θα διαχυθεί στην περιοχή μας. Σε ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.α. Είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε διαφήμιση στον τόπο μας.

Αυτό που μέτρησε επίσης πολύ στην απόφασή μου, είναι ότι η εκκίνηση θα δοθεί στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών. Μην ξεχνάμε ότι οι εικόνες θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο από 90 τηλεοπτικά κανάλια και εκατομμύρια τηλεθεατές θα τις παρακολουθήσουν. Πέρα από την αγάπη μας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αποτελεί λοιπόν και προβολή του τόπου μας.

Η συνεργασία μας με τον Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον κ. Κώστα Μπακογιάννη είναι άψογη, προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι. Όπως επίσης με τους Δημάρχους των άλλων δήμων, σε Φθιώτιδα και Φωκίδα. Όταν επικοινώνησα μαζί τους δεν χρειάστηκε δεύτερη κουβέντα, καθώς όλοι αντέδρασαν θετικά».

Την προηγούμενη περίοδο όπου η Λαμία φιλοξένησε και πάλι το κέντρο του Ράλι Ακρόπολις είχαν εκφραστεί παράπονα από μέλη των ομάδων ή θεατές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και τις υψηλές τιμές που τις συνόδευαν. Τι θα πράξει ο Δήμος Λαμιέων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα που αφήνουν «γκρίζα σημάδια» σε έναν – κατά τα άλλα – εξαιρετικό σε οργανωτικό επίπεδο αγώνα;

«Έχει γίνει επικοινωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και υπάρχει από την πρώτη στιγμή άψογη συνεργασία. Όπως επίσης με τους ξενοδόχους προκειμένου να αντιληφθούμε όλοι τι σημαίνει η επιστροφή και η άψογη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις στην περιοχή μας. Θεωρώ ότι αν από εδώ και στο εξής ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, θα είναι εύκολο να διεξάγεται κάθε χρόνο ο εθνικός μας αγώνας στα βουνά της Ρούμελης και στη Λαμία. Οι ξενοδοχειακές υποδομές του δήμου μας δεν επαρκούν. Χρειαζόμαστε και αυτές άλλων περιοχών, όπως των Καμένων Βούρλων. Πιστεύω ότι όλοι έχουν πάρει το μήνυμα και έχουν αντιληφθεί ότι το ζητούμενο είναι να συμβάλλουμε από κοινού στην όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση. Ο απώτερος στόχος μας είναι βέβαια να επιστρέψει το Ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος».