Επιχείρηση αποσυμφόρησης στα νησιά και το λιμάνι του Πειραιά

Προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση και ομαλοποίηση της κατάστασης από τις μεταναστευτικές ροές στα νησιά αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά, καταβάλουν τα εμπλεκόμενα υπουργεία.

Ήδη 604 μετανάστες και πρόσφυγες που αναμένεται να καταφθάσουν περίπου στις 10:30 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Αριάδνη”, θα οδηγηθούν άμεσα με πούλμαν σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στη Λάρισα, όπου το πρωί μεταφέρθηκαν από τον Πειραιά άλλα 388 άτομα. Χθες επίσης άλλοι 722 μετανάστες και πρόσφυγες από τον Πειραιά, μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε κέντρο φιλοξενίας στα Γιάννενα και άλλα 60 άτομα σε κατασκήνωση στον Αγ. Ανδρέα.

Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση από το λιμενικό σώμα στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή περίπου 3.800 άτομα.

Στο μεταξύ στις 9 το βράδυ περίπου αναμένεται να αποπλεύσει από τη Χίο με προορισμό το λιμάνι της Ελευσίνας το καταμαράν tera jet μεταφέροντας περίπου 860 μετανάστες και πρόσφυγες. Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο κέντρο φιλοξενίας θα μεταφερθούν.

Στη Μυτιλήνη επίσης βρίσκεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στο οποίο έχουν αποβιβαστεί έως τώρα περίπου 700 μετανάστες και πρόσφυγες.

Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση του πλοίου αναμένεται να αναχωρήσει με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας.