Εφιάλτης: «Ξεπαγώνουν» οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αντιμέτωπα με τους πλειστηριασμούς χιλιάδες νοικοκυριά από το υπουργείο Οικονομικών για οφειλές προς το δημόσιο, με τη ΓΓΔΕ να αρχίζει τις εκποιήσεις από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο και ένα διαμέρισμα, με τιμή εκκίνησης, αθροιστικά και για τα δύο ακίνητα περιπου τα 66.000 ευρώ.AdTech Ad

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.publicrevenue.gr μέσω της οποίας γίνονται οι αναγγελίες πλειστηριασμών, στις 16 Μαρτίου βγαίνει στο σφυρί ένα αγροτεμάχιο 1.632 τ.μ στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με τιμή πρώτης προσφοράς 10.400 ευρώ.

Ακολουθεί στις 13 Απριλίου, στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης διαμέρισμα 66 τ.μ στη Θεσσαλονίκη με τιμή πρώτης προσφοράς 56.000 ευρώ.

Με αυτές τις εκποιήσεις και άλλες αντίστοιχου μεγέθους το ελληνικό δημόσιο προσδοκά(!) να καλύψει τη μαύρη τρύπα των εσόδων και να καλύψει τα ληξιπρόθεσμα χρέη… 
 
Μάλιστα κατά άλλους μέσω των πλειστηριασμών το ΥΠΟΙΚ ελπίζει στον «εκφοβισμό» των κακοπληρωτών ή αυτών που έχουν και δεν πληρώνουν ώστε να αρχίσει να εισρέει στα ταμεία ζεστό χρήμα.
 
Με τη διαφορά ότι στην κατηγορία αυτή δεν ανήκουν οι χαμηλής αξίας περιουσίες που εκποιούνται, όπου αν μη τι άλλο δείχνουν ανθρώπους που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.