«Η αστυνομία να πυροβολεί τους παράνομους μετανάστες» λέει η επικεφαλής των Γερμανών ευρωσκεπτικιστών

Να πυροβολούν, αν αυτό είναι απαραίτητο, τους παράνομους μετανάστες στα σύνορα της Γερμανίας καλεί τους αστυνομικούς η επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού ξενοφοβικού κόμματος AfD Φράουκε Πέτρι.

Οι αστυνομικοί στα σύνορα «πρέπει να εμποδίζουν τις παράνομες διαβάσεις των συνόρων και να χρησιμοποιούν όπλα αν είναι απαραίτητο» δήλωσε η Πέτρι σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Mannheimer Morgen.

«Προβλέπεται από το νόμο» επέμεινε η Πέτρι προκαλώντας την αντίδραση του δημοσιογράφου: Υπάρχει νόμος στη Γερμανία που περιλαμβάνει την εντολή για πυρ;

«Δεν χρησιμοποίησα τη λύση “εντολή για πυρ”» απάντησε η Πέτρι προσθέτοντας ότι κανείς ατυνομικός δεν θα ήθελε να πυροβολήσει έναν πρόσφυγα. «Κι εγώ δεν το θέλω αυτό. Η χρήση ένοπλης βιας είναι το τελευταίο καταφύγιο» προσπάθησε να μαζέψει τις δηλώσεις της η Πέτρι.

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των άλλων κομμάτων με τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών SPD Τόμας Όπερμαν να δηλώνει ότι «έχει χάσει τελείως το δρόμο της».

Η πρότασή της είναι κατάλοιπο της εποχής του Έριχ Χόνεκερ ο οποίος ήταν ο τελευταίος Γερμανός πολιτικός που έδωσε εντολή να πυροβολούνται πρόσφυγες» συμπλήρωσε ο Όμπερμαν.

«Τέτοιες δηλώσεις δείχνουν ότι το AfD είναι πραγματικά επικίνδυνο» δήλωσε η εκπρόσωπος των Πρασίνων Φόλκερ Μπεκ.