Η ζωή κρύβει δυο παγίδες. Η πρώτη είναι η ρουτίνα που προκαλεί και ξερεις ότι θα την αντιμετωπίσεις. Η δεύτερη είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν την αντιμετωπίζεις απευθείας…

Ο άντρας είναι ο κυνηγός βεβαίως και φυσικά και ο ίδιος θα διεκδικήσει την ερωτική επαφή μαζί σου. Αλλά τις περισσότερες φορές περιμένει το «πράσινο φως» από σένα.
Η ζωή κρύβει δυο παγίδες. Η πρώτη είναι η ρουτίνα που προκαλεί και ξερεις ότι θα την αντιμετωπίσεις. Η δεύτερη είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν την αντιμετωπίζεις απευθείας.

http://www.klik.gr/gr/el/love-couching/na-tou-kathesai/

Γιατί το τρέξιμο και η κούραση είναι τόσο ασφυχτικά ορισμένες φορές που συνεχώς αναβάλλεις εκαντοτάδες πράγματα. Ένα λοιπόν από αυτά, είναι και η ερωτική επαφή με τον σύντροφό σου.

Είσαστε χρόνια μαζί, είναι υπέροχος και γλυκός, σε σκέφτεται και σε αγαπά. Ωραία μέχρι εδώ; Ωραία. Σε φροντίζει και δε σε παραμελεί και αυτό ορισμένες φορές αποτελεί κατόρθωμα, όχι επειδή είναι άντρας, αλλά επειδή είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Κουράζεται και χρειάζεται και χρόνο για αυτόν. Συμφωνούμε φαντάζομαι.

Υπάρχει όμως και αυτό το ρημάδι το σεξ στη μέση. Και το «ρημάδι» όχι επειδή είναι κακό, αλλά επειδή αποτελεί ένα στοιχείο απαραίτητο στη σχέση σας.

Ως άνθρωποι και οι δυο πιέζεστε από τη δουλειά, η οποία σε μεγάλο ποσοστό είναι φορτική και από δραστηριότητες με τις οποίες ασχολείστε. Περισσότερο ακόμα, αν τρέχει ένα πρόγραμμα δύσκολο χωρίς παύσεις.

Λογικό είναι στο τέλος τέτοιων ημερών, να θέλετε και οι δυο να ξεδώσετε. Από την άλλη -και είναι και αυτό λογικό επίσης- υπάρχουν φορές που περισσότερη διάθεση έχεις για ύπνο, παρά για σεξ.

Αισθάνεσαι ότι πια δεν υπάρχει η χημεία, η οποία υπήρχε στην αρχή. Η ερωτική επαφή έχει μπει σε αυτοματοποιημένους ρυθμούς. Το θέμα όμως είναι τι κάνεις κι εσύ για αυτό. Γιατί το μόνο εύκολο είναι να αποδώσεις ευθύνες στην άλλη πλευρά, ενώ θα ήταν προτιμότερο να το συζητήστε κάπου μόνοι σας, χωρίς ασφαλώς να συζητήστε -καταλαβαινόμαστε νομίζω.

Προτού όμως «αποφύγεις» να το συζητήσεις, καλό θα ήταν να το κάνεις. Ναι, στην πραγματικότητα. Ακόμα και η επαφή με τον άνθρωπό σου είναι ένα θέμα συζήτησης στη σχέση σας. Αποτελεί θέμα κουβέντας και πολλοί το θεωρούν κακό να το αναφέρουν.

Σκέψου παρ` όλα αυτά, ότι κατά τη διάρκεια της μεταξύ σας σχέσης τόσο καιρό, θέλεις να συζητάς και να λύνεις τα προβλήματά σου. Να ξέρεις ότι δεν υπάρχουν αιχμές και από τη δική σου πλευρά και θέλεις να ακούσεις και την άλλη πλευρά.

Ασφαλώς και η συζήτηση δεν εγγυάται πάντοτε ότι το πρόβλημα λύνεται εκεί. Δε χρειάζεται να προσθέσουμε ότι χρειάζεται να κρατάει και κάποιος το μπαλάκι και όχι να το πετάει συνεχώς.

Η ξεκάθαρη αλήθεια; Ναι, πρέπει να κινείς τα νήματα πολλές φορές εσύ. Ο άντρας είναι ο κυνηγός βεβαίως και φυσικά και ο ίδιος θα διεκδικήσει την ερωτική επαφή μαζί σου. Αλλά τις περισσότερες φορές περιμένει το «πράσινο φως» από σένα. Περιμένει να δει αυτό το βλέμμα του «έλα λίγο, που σε θέλω πολύ» και το χάδι, το οποίο συμπληρώνει την πρόσκληση.

Περιμένει να του δείξεις ότι ακόμα τον ποθείς ερωτικά, όπως άλλωστε και εσύ περιμένεις να σου δείξει τα αντίστοιχα σημάδια.

Όσο κουραστική και να είναι η μέρα, όσο κουραστική και αν είναι επαγελματικά ή οικογενειακά η περίοδος που διανύετε, εντόπιζε ευκαιρίες να του τραβάς την προσοχή. Ξεσκόνισε τα συρτάρια σου και δημιούργησε πού και πού μία ατμόσφαιρα διαφορετική, η οποία θα ανταποκρίνεται στα γούστα σας. Βγάλε αυτά τα κεριά και άναψέ τα. Είναι κλισέ, ναι. Αλλά είναι ένα κλισέ, το οποίο έχετε καιρό να νιώσετε. Αφού ξεκαρδιστείτε στα γέλια, ξέρεις τι του αρέσει και πώς να τον ευχαριστήσεις και στην τελική ξέρει και αυτός πώς να ευχαριστήσει εσένα.

Η δεύτερη ξεκάθαρη αλήθεια; Ο άντρας, όπως και η γυναίκα, έχει στο μυαλό του συχνά-πυκνά το σεξ εκ φύσεως. Θα δείξει κατανόηση λίγες ή αρκετές ή και πάρα πολλές φορές, αναλόγως και τη διάθεσή του, αλλά κάποια στιγμή θα βροντήξει το χέρι του στο τραπέζι, θα σε σηκώσει από οπουδήποτε και αν κάθεστε και θα σε στριμώξει στη γωνία.

Αν όμως δει ότι η επαφή σας έχει «παγώσει» και δεν υπάρχει ανταπόκριση, εκεί τα πράγματα θα αρχίσουν να στραβώνουν. Γιατί την απόρριψη στο σεξ ή το να καταντήσει αυτό ρουτίνα, από ένα σημείο και μετά, κουράζει.

Αν καταλάβει ότι η σεξουαλική σας ζωή δεν είναι πλέον και τόσο σεξουαλική και έχει μετατραπεί με τα χρόνια σε μία απλή συνήθεια, θα αρχίσει να ψάχνεται αλλού. Είτε με τη φαντασία του, είτε με μία διαφορετική επαφή.

Θέλει να τον θες. Και γουστάρει να σε θέλει. Ακόμα πιο πολύ όμως, ενθουσιάζεται με το να βλέπει ότι ως ζευγάρι, δεν αφήνετε την καθημερινότητα να σας πιάσει από τα μαλλιά και να σας πετάξει κάτω. Ότι η οπτική των πραγμάτων δεν είναι κάθετη. Είναι οριζόντια και κατά προτίμηση, βρίσκεται και ξαπλωμένη.

Γι’ αυτόν το λόγο μην αφήσεις την επαφή σας να καταντήσει λίστα σούπερ μάρκετ τύπου«Χρειάζομαι γάλα, χρειάζομαι μία εξάδα νερά. Α! Χρειάζομαι και λίγο σεξ». Προσπαθήστε σε τακτά χρονικά διαστήματα να εκμεταλλεύεστε ποιοτικά το χρόνο σας. Ποιοτικά και οριζόντια.

Επιμέλεια Κειμένου Κωνσταντίνου Θράβαλου: Σοφία Καλπαζίδου