Η Λίβερπουλ με νίκη 3-0 επί της Βιγιαρεάλ προκρίθηκε στον τελικό του Europa League

Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ 3-0

Η Λίβερπουλ επέβαλλε τον νόμο της στο Anfield και με νίκη 3-0 επί της Βιγιαρεάλ (δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι) προκρίθηκε στον τελικό του Europa League.

Εχοντας νικήσει στους τελευταίους 7 ημιτελικούς-ρεβάνς ευρωπαϊκής διοργάνωσης που έγιναν στην έδρα της, η Λίβερπουλ επέβαλλε ξανά τον νόμο της και ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου σκέλους της Βιγιαρεάλ, η οποία έπαιζε από το 71′ με δέκα παίκτες και στο 2-0 δεν της δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι. Οι Reds πλέον έχουν την ευκαιρία όχι απλά να κατακτήσουν έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο κόντρα στην 4 φορές κάτοχο, Σεβίλλη, αλλά και να εξασφαλίσουην θέση στους ομίλους του Champions League για την επόμενη σεζόν. Αυτός θα είναι ο 12ος τελικός για την Λίβερπουλ στην Ευρώπη.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το ματς, ειδικά για την Βιγιαρεάλ. Στο 5′ ο Μινιολέ απέκρουσε το σουτ του Μάριο ύστερα από στρώσιμο του Σολδάδο και στο 6′ το αριστερό σουτ του αμαρκάριστου Ντος Σάντος πέρασε ψηλά. Τα χειρότερα για τους Αμαρίγιος ήρθαν στο 7′ όταν ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ τους ο Μπρούνο Σοριάνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Η Λίβερπουλ είχε ανέβει για τα καλά και με πίεση έκλεβε μπάλες που της επέτρπαν να πιέζει πολύ τους Ισπανούς και στο 13′ ο Λαλάνα πλάσαρε μόλις έξω μετά το κλέψιμο του Λόβρεν και την πάσα του Μίλνερ. Στο επόμενο κομμάτι του ματς οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αντέξουν σχετικά και να κρατήσουν μακριά από ευκαιρίες τους παίκτες του Κλοπ που είχαν μόνο την κεφαλιά του Λόβρεν στα χέρια του Αρεολά στο 31′. Το πρώτο μέρος έκλεισε με το σουτ του Μπακαμπού μέσα από την περιοχή, το οποίο κοντραρίστηκε και πήγε στα χέρια του Μινιολέ.

Στο δεύτερο μέρος πιο δυνατά μπήκε η Λίβερπουλ, με τον Αρεολά να υποχρεώνεται σε επεμβάσεις στα σουτ των Μίλνερ (50′) και Στάριτζ (62′) και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 63′ ο Στάριτζ με πλασέ στάθηκε τυχερός καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του Γάλλου keeper και πήγε στο δοκάρι και στα δίχτυα δίνοντας σκορ πρόκρισης στους Reds.

Η ομάδα του Κλοπ πήρε ακόμα μεγαλύτερο προβάδιμα στο 71′ όταν ο Βίκτορ Ρουίθ είδε σωστή δεύτερη κίτρινη για πάτημα στον Λαλάνα και στο 74′ ο Αρεολά απέκρουσε το αριστερό του Φιρμίνο. Στο 78′, σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις τους στο αντίπαλο μισό, οι Βαλενθιάνοι έπρεπε να πάρουν πέναλτι για καθαρό σπρώξιμο και ανατροπη του Ντένις Σουάρεθ μέσα στην περιοχή από τον Μορένο, όμως τίποτα δεν δόθηκε.

Στο 80′ ο Στάριτζ έκανε ντρίμπλες και σουτ που έβγαλε ο Αρεολά, ο οποίος δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο 81′ όταν ο Λαλάνα από κοντά τσίμπησε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 που έμεινε μέχρι το τέλος αφού στο 87′ Στάριτζ και Αλεν δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Λόβρεν, Μορένο, Μίλνερ, Τσαν, Λαλάνα, Κουτίνιο (82′ Αλεν), Φιρμίνο (89′ Μπεντέκε), Στάριτζ (92′ Λούκας).

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο Γκαρθία): Αρεολά, Μάριο, Μουσάκιο, Βίκτορ Ρουίθ, Κόστα, Ντος Σάντος (73′ Μπονέρα), Πίνα (60′ Τριγέρος), Μπρούνο, Σουάρεθ, Σολδάδο (69′ Αντριάν), Μπακαμπού.

βασε περισσότερα στο: Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ 3-0 | Europa League | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook