Η Λοκομοτίβ Κουμπάν επικράτησε με 76-67 των «πρασίνων» αναγκάζοντάς τους σε άλλη μία ήττα στο Top-16

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν επικράτησε με 76-67 των «πρασίνων» εντός έδρας, αναγκάζοντάς τους σε άλλη μία ήττα στο Top-16

* Μόνο στο 2ο δεκάλεπτο ξεχώρισαν οι φιλοξενούμενοι

Την ευκαιρία να πάρει μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη εν όψει της συνέχειας του Top-16 έχασε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έδειξαν ικανοί να «χτυπήσουν» το ματς κόντρα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν την Πέμπτη (21/1) στη Ρωσία, αλλά τελικά «υπέκυψαν» μετά τα συνεχόμενα τρίποντα που δέχθηκαν στα τελευταία λεπτά, γνωρίζοντας την ήττα με 76-67.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του αποδείχθηκαν για τρίτη φορά φέτος κακός δαίμονας για το «τριφύλλι» και τον βάζουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση.

Ο Φελντέιν ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 13 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Φώτσης και Γιάνκοβιτς με 12.

Στον αντίποδα, ο Ντρέιπερ ήταν ο… δήμιος του «τριφυλλιού» με 20 πόντους και τα κρίσιμα τρίποντα στο τέλος, ενώ ακολούθησε ο επίσης… ζημιάρης Ντιλέινι με 14.

Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό που αντιμετώπιζε προβλήματα και στην άμυνα και στην επίθεση. Οι «πράσινοι» δενείχαν καθαρό μυαλό και βρέθηκαν να χάνουν με 12-0, κάνοντας να σκοράρουν περισσότερα από 4 λεπτά! Στη συνέχεια, όμως, με πρωτοστάτη τον Γιάνκοβιτς και τις βοήθειες του Καλάθη, έτρεξαν ένα επιμέρους σερί 2-16, αφήνοντας όσο μπορούσαν πίσω τους τα προβλήματα που τους δημιουργούσε ο Ράντολφ, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 22-22.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά στη 2η περίοδο με ένα 5-0 του Διαμαντίδη και ενισχύοντας την άμυνά τους, άρχισαν να κάνουν τη… ζημιά και να χτίζουν διαφορά. Οι παίκτες του Τζόρζεβιτς έκλεισαν τους διαδρόμους στους αντιπάλους τους και τους ανάγκασαν σε μακρινά σουτ που – σε εκείνο το σημείο – δεν ήταν εύστοχα. Έτσι, έφτασαν στο +10 και στη συνέχεια και στο +12 (24-36), αλλά κάπου εκεί έριξαν στροφές και το πλήρωσαν. Η Λοκομοτίβ έτρεξε ένα σερί 9-0 (33-36), με τα λάθη να συνεχίζονται και το ημίχρονο να τους βρίσκει μόλις στο +1 (38-39).

Η χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκού φαίνεται ότι ήταν, τελικά, το 2ο δεκάλεπτο. Κι αυτό γιατί στο 3ο έμεινε σε ρηχά νερά απέναντι και στην πιο σφιχτή άμυνα των γηπεδούχων, με το ματς να πηγαίνει πόντο πόντο. Περίπου στα μισά του δεκαλέπτου, η Λοκομοτίβ… πάτησε γκάζι και πήρε «ανάσες», αν και στο τέλος οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν τη διαφορά, διαμορφώνοντας στο μισάωρο το τέλος το 53-51.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τέλος, εκεί που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού… αναθάρρησαν με τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Φώτση, έπειτα από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες. Οι δύο ομάδες αντάλλαζαν… τρίποντα, ευστοχώντας από τα 6,75 σε διαδοχικές επιθέσεις, αλλά κάπου εκεί αυτή που συνέχισε ήταν μόνο η Λοκομοτίβ. Ο Ντρέιπερ ευστόχησε σε τρία τρίποντα, ο Ντιλέινι και ο Ντρέιπερ με άλλο ένα διαμόρφωσε στο φινάλε το τελικό 76-67.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 38-39, 53-51, 76-67

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 14 (3), Σίνγκλετον 4, Ράντολφ 11 (1), Ντρέιπερ 20 (6), Κλαβέρ 4, Κολιούσκιν, Βορόνοφ 6, Ζούμπκοφ 9 (2), Μπρόεκοφ 8 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 1, Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (3), Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 13 (3), Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 5, Καλάθης 4 (8 ασ.), Κούζμιτς 2.