Η μελλοντική νέα τάξη πραγμάτων (της Σερένας Νομικού)

Φαίνεται πως επιταχύνεται η δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, οι οποίες μετά θα αποτελέσουν το δεύτερο σκέλος του οικονομικού ΝΑΤΟ που προωθούν οι ΗΠΑ, με στόχο την ηγεμονία του πλανήτη..

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μίας πολύ μεγάλης, παγκόσμιας μεταμόρφωσης. Όλα όσα χρειαζόμαστε είναι η σωστή, ολοκληρωτική κρίση, με τη βοήθεια της οποίας τα Έθνη θα αποδεχτούν τη νέα τάξη πραγμάτων«, είχε πει ο David Rockefeller σε ομιλία του ενώπιον της οικονομικής επιτροπής του ΟΗΕ το 1994. Τυχαία;

Μάλλον όχι, κρίνοντας από τα αποτελέσματα του μεταναστευτικού στην Ευρώπη, το οποίο ήρθε να συμπληρώσει την οικονομική κρίση που πυροδοτήθηκε χωρίς εμφανή λόγο από την Ελλάδα.

Ποιός προκάλεσε την ελληνική κρίση που μετατράπηκε στη κρίση χρέους της Ευρωζώνης; Η γερμανίδα καγκελάριος, με τη μη αλληλέγγυα συμπεριφορά της. Ήταν τόσο ανόητη, ώστε να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη, για τα μόλις 20 δις € που χρειαζόταν τότε η Ελλάδα; Πολύ δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Όσον αφορά το μεταναστευτικό, πώς δημιουργήθηκε και πώς εξελίχθηκε το πρόβλημα;

(α)  Γύρω από την Ευρώπη, πρώτα με την Αραβική Άνοιξη και μετά με τον πόλεμο στη Συρία, δημιουργήθηκαν μεγάλες εστίες πυρκαγιάς.

(β)  Η γερμανίδα καγκελάριος προσκάλεσε συνειδητά στην Ευρώπη τους ανθρώπους που θέλουν να αποδράσουν από τις χώρες τους. 

(γ)  Δημιουργήθηκαν μεγάλα μεταναστευτικά κύματα με προορισμό την Ευρώπη, τα οποία διευκολύνθηκαν από την θετική στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι τους, καθώς επίσης από την αδυναμία της να ελέγξει τα θαλάσσια σύνορα.

(δ)  Προκλήθηκαν οι πρώτες ανησυχίες από την επιθετική συμπεριφορά των μεταναστών στη Σουηδία και αμέσως μετά σε μία σειρά άλλων χωρών, με πρώτη τη Γερμανία. Είχαν προηγηθεί οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν οι Ευρωπαίοι σε παράλογο βαθμό.

(ε)  Η ISIS κατασκεύασε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στη Βοσνία. Η ελληνική κυβέρνηση κατηγορήθηκε για ανικανότητα. Πολλές χώρες έκλεισαν τα σύνορα τους και απείλησαν  να απομονώσουν την Ελλάδα, μετατρέποντας την σε μία απέραντη περιοχή συγκέντρωσης ξένων.

Ποιά είναι τώρα τα αποτελέσματα του συνδυασμού της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη με τη μεταναστευτική; Η αποδυνάμωση της ηπείρου μας, η οποία θεωρείται υποχρεωτική για κάποιον που θα ήθελε να την προσαρτήσει στο άρμα του, με στόχο την παγκόσμια ηγεμονία; Θα φανεί στο αμέσως προσεχές μέλλον, το οποίο νομίζω πως ξεκίνησε με την ξαφνική αλλαγή στάσης της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

Παραδόξως λοιπόν ο πλέον εθνικιστικός γερμανικός οργανισμός δήλωσε ότι, η λύση της ευρωπαϊκής κρίσης είναι η μαζική συγκέντρωση των εξουσιών σε μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης μαζί με το Γάλλο ομόλογο του, με ένα κοινό άρθρο τους σε γερμανική εφημερίδα (πηγή), τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού κράτους.

Από τη δική τους οπτική γωνία, οι δύο κεντρικοί τραπεζίτες ισχυρίστηκαν πως η Ευρώπη θα διασωθεί τότε μόνο, όταν τα ευρωπαϊκά κράτη παραδώσουν σημαντικό μέρος της εθνικής τους ανεξαρτησίας σε μία κεντρική ευρωπαϊκή εξουσία! Σύμφωνα με τους ίδιους, η Ευρωζώνη κινδυνεύει να διαλυθεί λόγω των υψηλών ελλειμμάτων πολλών χωρών της, καθώς επίσης των ανισορροπιών που έχουν δημιουργηθεί. Εννοούσαν προφανώς τα τεράστια πλεονάσματα της Γερμανίας, τα οποία προκαλούν αντίστοιχα ελλείμματα στις άλλες χώρες.

Η λύση που πρότειναν; Με έμμεσο τρόπο, η ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, μόνο μέσω της οποίας θα μπορούσε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από την απαίτηση τους για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οικονομικού υπουργείου, μίας πιο αποτελεσματικής και λιγότερο κατακερματισμένης ευρωπαϊκής δημόσιας διοίκησης, καθώς επίσης μίας πιο ισχυρής πολιτικής Αρχής, η οποία θα μπορεί να παίρνει πολιτικές αποφάσεις ελεγχόμενη από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το σχέδιο αυτό δεν είναι βέβαια καινούργιο, αφού είχε προταθεί πριν από είκοσι περίπου χρόνια από τον Σόιμπλε, ο οποίος όμως δεν ήθελε να συμμετέχει η Ιταλία. Είχε εκφράσει επίσης αμφιβολίες για τη συμμετοχή της Γαλλίας, θέλοντας πιθανότατα να αποκλείσει τους δύο μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Γερμανίας, όσον αφορά την ηγεμονία της στην Ευρώπη. Σήμερα όμως η Ιταλία είναι πολύ πιο ανίσχυρη από τότε, ενώ η κυβέρνηση της Γαλλίας εξαιρετικά αδύναμη, οπότε δεν υπάρχει κανένας φόβος.

Όσον αφορά τώρα τη γερμανική κεντρική τράπεζα, δεν μπορεί παρά να εκπλαγεί κανείς, επειδή εάν ακολουθηθεί ο δρόμος της πολιτικής ένωσης, θα πάψει να λειτουργεί Απλούστατα, εάν η Ευρωζώνη ενωθεί πολιτικά, υπό τη βασίλισσα Merkel, τότε δεν θα υπάρχει κανένας λόγος λειτουργίας εθνικών κεντρικών τραπεζών..

Κλείνοντας, εάν συνδυάσει κανείς όλα τα παραπάνω, καταλήγει εύκολα στο συμπέρασμα πως επιταχύνεται η διαδικασία της δημιουργίας του οικονομικού ΝΑΤΟ που έχει ήδη αναφερθεί (άρθρο). Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν πολύ αρνητικό για τη Ρωσία, αφού θα συνέβαλλε κατά πολύ στην απομόνωση της. Ενδεχομένως επίσης για την Κίνα, αφού οι Η.Π.Α. θα είχαν τότε τον απόλυτο έλεγχο της Ευρώπης.

Χαράς ευαγγέλια για την Ελλάδα; Πιθανόν, εάν δεν θα είχε αντίρρηση να μεταβληθεί σε προτεκτοράτο της Γερμανίας. Με αντάλλαγμα την μετατροπή των χρεών της σε κοινά χρέη των επαρχιών του ευρωπαϊκού κράτους και της περιουσίας της σε ευρωπαϊκή περιουσία.

.