Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΜΑΝΤΙΛΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

 ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΣΦΑΧΑΝ

.

Με μια λιλά μαντήλα στο κεφάλι και χαμογελαστή, η σύντροφος του πρωθυπουργού ΜπέτυΜπαζιάνα, τον συνόδευσε στο ταξίδι του στο Ιράν. Το πρωθυπουργικό ζεύγος και οι υπουργοί που συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν σήμερα Κυριακή στο Εσφαχάν, την πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας.
Η Περιστέρα Μπαζιάνα φόρεσε στο κεφάλι την παραδοσιακή μαντήλα, όπως απαιτείται από την ιρανική παράδοση και παρακολουθούσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα άκουγε από τους Ιρανούς αξιωματούχους, που ξενάγησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική αντιπροσωπεία στα μνημεία της πόλης και τους μιλούσαν για τις παραδόσεις του Ιράν.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος δυτικός πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Ιράν μετά την άρση του εμπάργκο. Το Εσφαχάν θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα του Ιράν, με ιδιαίτερα σημαντική ιστορική παράδοση. Η ξενάγηση του πρωθυπουργού έγινε στο πλαίσιο της ιδιαίτερης σημασίας που αποδίδεται στον πολιτιστικό αλλά και τον τουριστικό τομέα της ελληνο-ιρανικής συνεργασίας, ιδιαίτερα με τις νέες προοπτικές που διαμορφώνονται από την αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών.