Η «Τηλεφημερίδα» της πάλαι ποτέ ΥΕΝΕΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ…

«Τηλεφημερίδα» ονόμαζαν τα δελτία ειδήσεων της πάλαι ποτέ ΥΕΝΕΔ.
Ηταν ειδήσεις λογοκριμένες από τις τότε κυβερνήσεις και, αν κανείς ενημερωνόταν μόνο από αυτές, δεν γνώριζε τι ακριβώς συνέβαινε γύρω του και στον κόσμο.
Αυτή ακριβώς την ονομασία θυμήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος στην επίσκεψή του στην ΕΡΤ προειδοποιώντας τόσο τον κ. Ταγματάρχη όσο και τον κ. Τσακνή «να μην κάνετε την ΕΡΤ τηλεφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί την πληρώνει ο ελληνικός λαός που δικαιούται αντικειμενική ενημέρωση».
Είναι αλήθεια ότι οι αρμόδιοι της ΕΡΤ υποδέχθηκαν τον κ. Κουμουτσάκο  και τον Μακάριο Λαζαρίδη με εγκαρδιότητα, τους κέρασαν εσπρεσάκια με μπισκότα και τους είπαν «κάνουμε ό,τι μπορούμε»… Ισως το θερμό καλωσόρισμα, ίσως τα κεράσματα ή τα χαμόγελα έκαναν τους δύο εκπροσώπους της ΝΔ να φανούν ανεκτικοί.
Και τούτο παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει πώς και γιατί έπαιξε εκείνο το κομματικό βίντεο από τα πρώτα γενέθλια του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που στοχοποιούσε δημοσιογράφους.
Είπαν μάλιστα ότι «δεν μπορούμε να λογοκρίνουμε ένα κόμμα που μας ζητεί να παίξουμε ένα κομματικό βίντεο». Και τι νομίζετε ότι απάντησαν οι γαλάζιοι; «Από εδώ και πέρα θα σας παρακολουθούμε στενά, θα σας βλέπουμε». Δεν γνωρίζω αν η ΕΡΤ κέρδισε δύο ακόμη τηλεθεατές, αλλά είναι σίγουρο ότι μόλις έφυγαν οι γαλάζιοι άρχισαν πάλι τα… «κοψίματα».

 

ΒΗΜΑτοδότης