Η… υπογραφή που άλλαξε την γαλάζια ιστορία!!

Kι επειδή τέτοιες ώρες καλό είναι να θυμόμαστε και την σημειολογία των πραγμάτων, δεν είναι λίγοι στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, εκείνοι που πιστεύουν πως μια συγκεκριμένη εξέλιξη, έπαιξε κομβικό ρόλο στην αλλαγή του ρου της νεοδημοκρατικής ιστορίας, έστω κι αν συνέπειές της δεν είχαν γίνει εξ αρχής αντιληπτές.

Ο λόγος για την απόφαση του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής και πρώην κορυφαίου ΟΝΝΕΔίτη Βασίλη Τοκάκη, να βάλει την την ύσταστη στιγμή την υπογραφή του (50η και τελευταία) κάτω από την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, επιτρέποντας στον πρώην υπουργό να μπει στην κούρσα για την αρχηγία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κάθοδος Γεωργιάδη αποδείχθηκε μοιραία για τον Τζιτζικώστα, αφού ο Άδωνις απευθυνόταν στην δεξαμενή των ψηφοφόρων του Απόστολου, από τον οποίο και στέρησε ένα πολύτιμο ποσοστό.

Έτσι, άνοιξε ο χώρος για την είσοδο του Κυριάκου στον δεύτερο γύρο και την μεγάλη ανατροπή», επεσήμαναν πριν από λίγη ώρα έμπειροι «γαλάζιοι» κομματικοί παράγοντες, βλέποντας με ψυχραιμία πλέον τα πράγματα. «Μεγάλο χουνέρι τους έκανε ο Τοκάκης», συμπληρώνουν οι ίδιοι κύκλοι με νόημα, υπενθυμίζοντας το παρασκήνιο που παίχτηκε γύρω από την υπογραφή του στελέχους της ΝΔ και συμβούλου επικοινωνίας του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Σε δήλωσή του πριν από λίγη ώρα, ο κ. Τοκάκης σημείωσε: «Η νίκη του Κυριακου Μητσοτάκη ειναι μια μεγαλη νίκη για τη Νεα Δημοκρατία. Η ριζική ανανέωση ειναι μονόδρομος,οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες που ήθελαν μηχανισμούς, ψευδοδιαχωρισμούς και ελεγχόμενες διαδικασίες πρεπει να μέινουν εκεί που ανήκουν,στο παρελθον.Η χώρα έχει ανάγκη από μια δυνατή και συγχρονη αξιωματική αντιπολίτευση.

Αντιπαλος του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο κ.Τσιπρας. Αντίπαλος είναι η κρίση, είναι η φτώχεια, είναι η παρακμή. Αντίπαλος είναι τα δύσκολα που έρχονται για την Ελλάδα και για τη γενιά μας».