Η Eπέτειος μιας “χειραψίας” που η τρόικα εσωτερικού δεν μου συγχωρεί»

Δύο αναρτήσεις, στα ελληνικά και στα αγγλικά, όπως συνηθίζει, αφιερώνει στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης για να μας… θυμίσει πως σαν σήμερα πριν ένα χρόνο είχε υποδεχθεί για πρώτη φορά ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η συνάντηση εκείνη είχε σημαδευτεί από την… ιδιότυπη χειραψία που είχαν ανταλλάξει οι δυο άντρες και που είχε μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση, εκτός από το «WOW» του Βαρουφάκη, που οι Έλληνες πολίτες έμαθαν λίγες μέρες μετά.

Σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών «γιορτάζει» την επέτειο εκείνης της συνάντησης, με την φωτογραφία της χειραψίας και το σχόλιο πως πρόκειται για την «επέτειο μιας “χειραψίας” που η τρόικα εσωτερικού δεν μου συγχωρεί», όπως έγραψε στα ελληνικά.

Στην ανάρτησή του στην αγγλική γλώσσα όμως, η λεζάντα είναι ελαφρώς διαφορετική, καθώς χρησιμοποιεί μέχρι και τα… γνωστά κίτρινα ανθρωπάκια-υποτακτικούς από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Εγώ, ο Απαισιότατος». «Σαν σήμερα, πέρυσι – η χειραψία για την οποία η Τρόικα και τα μίνιόν της δεν θα μου συγχωρήσουν ποτέ (και για ‘μενα είναι παράσημο τιμής)», έγραψε.