Κίνδυνος για νέα «κανόνια» από ρωσικά τουριστικά γραφεία

 

Εν όψει της νέας χρονιάς και της καλής εικόνας που παρουσιάζουν οι κρατήσεις (κυρίως από άποψη όγκου κι όχι τιμών, καθώς ο πόλεμος που είναι σε εξέλιξη τις κρατά σε επίπεδα οριακά πάνω από πέρυσι, +5% περίπου), πολλοί παράγοντες της τουριστικής αγοράς αγωνιούν για το τι θα κάνουν μεγάλοι tour operator που διακινούν τουρίστες από τη Ρωσία, όντας τουρκικών συμφερόντων.

Μέχρι σήμερα έστελναν στην Αίγυπτο τους τουρίστες και με δεδομένη την γεωπολιτική πίεση στη χώρα του Νείλου θα πρέπει να βρουν εναλλακτικές αγορές μετά την Τουρκία και την Αίγυπτο. Η Ελλάδα προβάλλει ιδανική, όμως, οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις είναι περιορισμένες. Άρα, οι συγκεκριμένοι παράγοντες εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πως θα βρουν αγορές για να καλύψουν ανάγκες, με δεδομένο και το πογκρόμ που αντιμετωπίζουν από τη ρωσική κυβέρνηση.

Μεγάλο μέρος του εξερχόμενου τουρισμού της Ρωσίας διακινείται από τουρκικών συμφερόντων τουριστικά πρακτορεία και γι αυτό η κυβέρνηση προωθεί αποκλεισμό σε 19 τουρ οπερέιτορ (tour operators). Ταγραφεία είναι τα εξής: Renaissance Property Management, Attida Travel, Pegasus Tours, Pegasus Kazan, Pegasus Ufa, Pegasus Yekaterinburg, Pegasus Krasnodar, Pegasus Samara, Pegasus-Kemerovo, Pegasus Perm, Pegasus Retail, Pegasus Khabarovsk, Pegasus Surgut, Aneks Regions, Anex Tour Moscow, Bentur Moscow, Pegas Touristik, Sanmar Tour και Coral Travel.

Σύμφωνα, με την Ρωσική Ένωση Τουριστικής Βιομηχανίας κάποιοι από τους τουρ οπερέιτορ ιδρύθηκαν από Τούρκους, αλλά πλέον εμφανίζονται ρώσοι πολίτες ως μέτοχοι και γι αυτό εκφράζεται η απορία για ποιους λόγους αποκλείονται.