ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ- Τον λόγο έχουν UEFA & FIFA

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τον λόγο έχουν UEFA & FIFA

Η… μπάλα στην UEFA και τη FIFA. Η διοίκηση της ΕΠΟ, διά του προέδρου της, Γιώργου Γκιρτζίκη, προσφεύγει στις διεθνείς ποδοσφαιρικές Αρχές προκειμένου να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται από το «θρυμματισμένο» Κύπελλο, ζημιά που προκλήθηκε μετά την πρωτοφανή απόφαση του Σταύρου Κοντονή να τελειώσει πριν από την ώρα του τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, ενώ και η Ολυμπιακός προτίθεται να κινηθεί δικαστικά κατά του υφυπουργού Αθλητισμού για διαφυγόντα έσοδα.

  • Εθνοσπόρ
  • 12:00

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς την UEFA για όσα διαδραματίστηκαν προχθές, όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε τη ματαίωση των εναπομεινάντων τριών ημιτελικών Κυπέλλου, καθώς και του τελικού, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο της Τούμπας, στη διάρκεια του ημιτελικού Κυπέλλου, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, μεθαύριο θα μεταβεί στα γραφεία της FIFA, προκειμένου να καταστήσει γνώστη της κρατούσας κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό της, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Οι ιθύνοντες της ΕΠΟ εκτιμούν ότι η απειλή ενός Grexit θα επιστρέψει για το ελληνικό ποδόσφαιρο περίπου έντεκα μήνες μετά το μήνυμα που είχαν αποστείλει οι εκπρόσωποι της UEFA και της FIFA αλλά και είχαν ανακοινώσει διά ζώσης στον Ελληνα εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας για τον Αθλητισμό ότι αν δεν τροποποιούσε ορισμένες διατάξεις τού υπό ψήφιση νέου αθλητικού νόμου, τότε θα αποκλείονταν από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις οι ελληνικοί σύλλογοι, καθώς και τα εθνικά μας συγκροτήματα. Τότε ο Στ. Κοντονής είχε υποχρεωθεί να διαγράψει όλα τα επίμαχα σημεία, τα οποία παραβίαζαν το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τώρα ουδείς είναι απόλυτα βέβαιος ότι θα υποχωρήσει…

Συγκέντρωση
Πάντως, τη στιγμή που η ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας εξέφρασαν την πρόθεση να προσφύγουν στις δικαστικές αίθουσες κατά του κ. Κοντονή για διαφυγόντα έσοδα, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, συγκάλεσε για την προσεχή Τρίτη, στις 2 μ.μ., συγκέντρωση των ιδιοκτητών όλων των ΠΑΕ της διοργανώτριας Αρχής, προκειμένου να συζητήσουν το μείζον πρόβλημα της αντιμετώπισης της βίας, των παρενεργειών της, καθώς και της πρωτοβουλίας του Στ. Κοντονή να διακόψει… τέσσερις αγώνες αρχύτερα τη διοργάνωση του Κυπέλλου, με υποψήφιο «θύμα» τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Περιστερίου, σε περίπτωση που κατακτούσε το τρόπαιο, θα αφαιρούσε μία ευρωπαϊκή θέση, με αποτέλεσμα όποιος τερμάτιζε τελευταίος στα πλέι οφ δεν θα αποκτούσε φέτος ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πάντως, η Συμμαχία (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ), διά των ισχυρών ανδρών της, ετοιμάζει κοινό μέτωπο αντιμετώπισης της διαμορφωθείσας κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τα γεγονότα στην Τούμπα, τα οποία οδήγησαν το υφυπουργείο Αθλητισμού στην αναβολή, για λόγους ασφαλείας, του αυριανού αγώνα Ηρακλή-Ολυμπιακού, με την αιτιολογία ότι το μεγαλύτερο μέρος των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται στην Ειδομένη.