ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ: Ο Θωμάς «χώρισε» τον Αλαφούζο από την τρόικα

 
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ 
Ιδού, λοιπόν, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος να μιλάει για συνάντηση Σαββίδη – Μελισσανίδη με τον Θωμά. Και στη συνέχεια να επανατοποθετείται και να διευκρινίζει ότι η συνάντηση έγινε μόνο μεταξύ του Ιβάν και του Θωμά. Με τη μεσολάβηση ενός παλιού διαιτητή. Θυμίζω ότι αυτό ακριβώς είχε ήδη γραφτεί εδώ και δυο μέρες στο «Goal». Αποκαλύπτοντας μάλιστα και το όνομα του παλιού διαιτητή: Μάλαμας Τεβεκέλης.

Με τον εν λόγω Τεβεκέλη, που είναι υπάλληλος του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και καλοπληρωμένος μάλιστα, να σκίζει τα ρούχα του: «Δεν γνωρίζω και δεν έχω δει ποτέ μου τον Θωμά Μητρόπουλο. Πώς να τον συναντήσω;». Και καταλαβαίνεις. Αντε τώρα, με το που βγήκε αυτό στη φόρα, να κυκλοφορήσει στη Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος όμως είναι μικρός. Και πολύ μικρός μάλιστα. Κατά τύχη το μεσημέρι μίλαγα στο τηλέφωνο με παράγοντα του ποδοσφαίρου κι έβαλε τα γέλια: «Σαν να ήταν χθες, έστω κι αν έχουν περάσει είκοσι χρόνια. Εγώ έβγαινα από το γραφείο του Θωμά στην Παράγκα κι ο Μάλαμας περίμενε απ’ έξω». Και πώς ήταν δυνατόν, άλλωστε, να κάνεις καριέρα στη διαιτησία επί Παράγκας αν δεν είχες δώσει γη και ύδωρ στον Θωμά;

Στη μαύρη βίβλο των «πράσινων» ΜΜΕ υπάρχει η περίπτωση Τεβεκέλη, που είχε αφήσει τον Παναθηναϊκό σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με οκτώ παίκτες και σκορ 3-1. Ποιο είναι όμως το περίεργο; Κανένα από τα άλλα αθλητικά σάιτ δεν αναπαρήγαγε τη συνέντευξη του Βίκτωρα στο Sportdog. Ούτε ένα. Τίποτα. Δικαίωμά τους. Και δικαίωμα του καθενός βέβαια να το παρατηρήσει και να το σχολιάσει.
Να γυρίσουμε όμως στον Μάλαμα. Οπως έγραψα χθες, η συνάντηση έγινε. Αν η επαφή μετατράπηκε σε συνεργασία, είναι άγνωστο. Αυτό όμως που έχει γίνει γνωστό είναι ότι το όνομα του Θωμά έχει ακουστεί σε άλλη συνάντηση, άλλου παράγοντα, που ασχολείται με τις εκλογές της ΕΠΟ. Οτι ο Θωμάς Μητρόπουλος (φωτό) θα παίξει ρόλο στην προσπάθεια της ανατροπής Γκιρτζίκη. Η κουβέντα αυτή ειπώθηκε σε πρόεδρο ΕΠΣ που είχε κατέβει γι’ αυτόν τον λόγο στην Αθήνα. Οταν άκουσε όμως το όνομα Θωμάς, απάντησε «καλή επιτυχία» και η συζήτηση έλαβε τέλος.

Το θέμα Θωμά λοιπόν είναι δεδομένο. Είναι υπαρκτό. Κι επειδή τίποτα δεν μένει κρυφό, βγήκε. Το αν δεν συμφέρει που βγήκε και διαψεύδεται, είναι δικό τους θέμα και πρόβλημα. Αυτός είναι ίσως κι ένας από τους λόγους που κάτι δεν πάει καλά τελευταία στη Συμμαχία. Οποιος θέλει να πιστεύει ότι ο Αλαφούζος είχε δουλειά και δεν έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση της Σούπερ Λιγκ, είναι ελεύθερος να το πιστέψει. Οταν μάλιστα κανένας από τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού δεν ύψωσε τη φωνή, όπως οι Σαββίδης-Μελισσανίδης. Με τον Αλαφούζο δηλαδή να μην μπορεί να εξηγήσει πώς από ένα σημείο και μετά η ΑΕΚ έχει καλές διαιτησίες. Με αποκορύφωμα τη νίκη στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Και τι σχέση έχει η συμπεριφορά του Παππά στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο και στην Τούμπα με αυτήν του Καλογερόπουλου στο ΟΑΚΑ;

Παρασκήνιο υπάρχει αρκετό και θα τα πούμε από βδομάδα. Το ότι ο Παναθηναϊκός δεν ανέβασε τους τόνους στη Σούπερ Λιγκ, δεν σημαίνει ότι πάει πάσο. Κάθε άλλο μάλιστα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν συμβεί το παραμικρό στο Καραϊσκάκη, είναι αποφασισμένοι να κουνήσουν το τάβλι. Να πάρουν την ομάδα και να φύγουν. Να διακοπεί το ντέρμπι, να γίνει μπάχαλο και να οδηγηθεί ο Κοντονής στην απόφαση να σταματήσει και το πρωτάθλημα. Αν πέσει μια φωτοβολίδα ή ένα αντικείμενο και δεν διακόψει ο διαιτητής το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει. Θα αποχωρήσει επίσης αν υπάρξει κάτι εξόφθαλμο από την πλευρά του Κύζα, όπως ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Μια τέτοια κίνηση από πλευράς Αλαφούζου θα του δώσει πόντους στη σχέση του με τους οργανωμένους, που επιμένουν να φωνάζουν με κάθε αφορμή ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέση σε αυτό το πρωτάθλημα και πρέπει να φύγει. Αν τελικά τα γεγονότα δώσουν αφορμή στον Αλαφούζο για αποχώρηση, η Θύρα 13 θα τη θεωρήσει σαν πράξη αντίστασης και ηρωισμού. Αυτά.

Ιδού που υπάρχουν ακόμα χειρότεροι από τον Κοντονή

ΙΔΟΥ, λοιπόν, που βρέθηκε μια σοβαρή και υπεύθυνη φωνή να μιλήσει για το προσφυγικό. Ο Γιάννης Πανούσης. Αφού τόνισε ότι είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης, επισήμανε: «Αργήσαμε πάρα πολύ, το χειριζόμαστε κατά τη γνώμη μου ρητορικά και αρκετά ερασιτεχνικά». Επειδή ως πανεπιστημιακός είναι ευγενής, δεν θέλησε να τους πει ούτε άχρηστους ούτε ανίκανους. Αλλωστε, στο ίδιο οβάλ τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου καθότανε με όλους αυτούς τους Συριζαίους. Γι’ αυτό ακριβώς τους αποκάλεσε ερασιτέχνες. Επειδή όμως όποτε βλέπω κάποια ιδιαίτερα χοντρή σαχλαμάρα, την αποθηκεύω, γυρίζουμε έναν χρόνο πίσω. Στις 23 Φεβρουαρίου του 2015.

Οταν ο εν λόγω Πανούσης ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη και μίλαγε υπεύθυνα και σοβαρά για το προσφυγικό: «Αν οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τι τους λέμε, τότε να σπάσουμε τη συνθήκη Σένγκεν και να δώσουμε χαρτιά σε 300.000 μετανάστες που θα διαχυθούν στην Ευρώπη». Και το επαναλαμβάνω προς αποφυγήν παρεξηγήσεως. Ούτε ο Αλέφαντος το είπε αυτό όταν ήταν καλεσμένος στον Αρναούτογλου ούτε ο Τράγκας όταν πήγε στον Κωστόπουλο. Ούτε ο ιδιαίτερα προσεκτικός στις διατυπώσεις του Στέφανος Χίος. Αυτός που ήθελε να ξαμολήσει στην Ευρώπη τριακόσες χιλιάδες μετανάστες ήταν υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης. Ιδού, λοιπόν, που υπάρχουν ακόμα χειρότεροι από τον Κοντονή.

 

Ή το ένα ισχύει ή το άλλο
Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Σταύρος Κοντονής έσπασε τη σιωπή του: «Θεωρώ ότι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων θα πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούν. Θα πρέπει να σταματήσει η κατάσταση πολέμου που υπάρχει μεταξύ τους». Αφού όμως του αρέσει τόσο πολύ να κάνει κηρύγματα και να δίνει συμβουλές, για ποιον λόγο διάλεξε το επάγγελμα του πολιτικού; Θα μπορούσε να γίνει ιεροκήρυκας. Γένια έχει, ύφος έχει, παραμύθι σαν δήθεν αριστερός έχει, μια χαρά θα του πήγαινε να τα έλεγε όλα αυτά από άμβωνος. Κι επειδή η κουβέντα με αφορμή το ντέρμπι ξαναπάει στη βία, ευκαιρία να θυμηθούμε τι έλεγε η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού σχετικά με τις συλλήψεις για την μπούκα στη Λεωφόρο στο ματς με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε. Κακοποιών στοιχείων που είχαν εμπλοκές σε ληστείες, ναρκωτικά κ.λπ.: «Ο Παναθηναϊκός έχει εδώ και καιρό επισημάνει ότι τα θέματα βίας που ταλαιπωρούν τα ελληνικά γήπεδα και το ποδόσφαιρό μας ξεπερνούν κατά πολύ τα οπαδικά σχήματα».

Οτι το ντου στη Λεωφόρο «αποτελούσε οργανωμένη προβοκάτσια «μπαχαλάκηδων» και «κοσοβάρων» που δρουν στη νύχτα και σε διαδηλώσεις και κατά συνέπεια ο άσχετος Κοντονής που έκλεισε χωρίς κανένα λόγο τη θύρα 13, οφείλει να υποβάλει την παραίτησή του». Αυτά όχι πέρυσι, αλλά πριν από δεκαπέντε μέρες. Στις 26 Φεβρουαρίου. Γίνεται το ντέρμπι στην Τούμπα, δεν δίνει πέναλτι ο Παππάς στη φάση του Καπίνο με τον Μακ, γίνεται η μπούκα κι ο Αλαφούζος μαζί με τους άλλους δύο σηκώνει τη σημαία της επανάστασης: «Δεν πάει άλλο. Η διαφθορά και οι στημένες διαιτησίες προκαλούν τη βία». Πώς γίνεται, λοιπόν, τα επεισόδια στη μία μπούκα να μην έχουν καμία απολύτως σχέση με το ποδόσφαιρο και στην άλλη μπούκα να φταίει ο Παππάς που τίναξε το ντέρμπι στον αέρα; Ή το ένα ισχύει ή το άλλο. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται. Εκτός αν ισχύει αυτό που μας συμφέρει κάθε φορά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό το έργο, ότι ο Τεβεκέλης δεν έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του τον Θωμά, σε ποιο σινεμά παίζεται;

Η επόμενη πρόβλεψη που θα κάνει ο Σάββας, μετά την απόλυση Τούντορ, είναι πότε θα γίνει σεισμός.

-Observer

[ “Goal” ]