Κόβεται στα δύο η Ελλάδα – Μπλόκο στα Τέμπη από τους αγρότες

Στα «στρατηγικής σημασίας» Τέμπη, θα στηθεί το μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του Ν Λάρισας, από την ερχόμενη Τετάρτη.
Αυτό αποφασίστηκε χθες το πρωί, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο, με την συμμετοχή πλήθους αγροτών.
Ανάλογα με την έκταση των κινητοποιήσεων το μπλόκο στα Τέμπη και σε άλλα σημεία της χώρας αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην οικονομία και τις μεταφορές.
Την πρόταση για τα Τέμπη-ενώ αρχικά υπήρχε προσανατολισμός και για τον κόμβο Γυρτώνης- έκαναν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς όπως ανέφεραν, τα Τέμπη είναι σημείο αναφοράς για την Ελλάδα και βεβαίως για τον Νομό Λάρισας.
Μαζί δε με άλλα σημεία «στρατηγικής» σημασίας στο άξονα της Εθνικής Οδού, θα αποτελέσουν, κατά τους αγρότες, ισχυρότερο σημείο «πίεσης», στο πλαίσιο του αγώνα που ξεκινούν προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
Σήμερα και την Δευτέρα, θα ξεκινήσει η συγκέντρωση των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών-είναι χαρακτηριστικό ότι στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από 40 χωριά του νομού- και την Τετάρτη θα γίνει προσυγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης και από εκεί μετά τις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μετακίνηση προς τα Τέμπη.
Στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων από την Λάρισα εκτός από το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται,επίσης, και αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις επιστροφές πληρωμών πετρελαίου από το 2013, την πληρωμή των δικαιωμάτων,αλλά και την πληρωμή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, όπως επίσης και το θέμα της φορολόγησης του κρασιού καθώς επί ποδός πολέμου βρίσκονται και οι αμπελουργοί και οι οινοποιοί.