Λεωφ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε…

Η ενδιαφέρουσα ΕΚΘΕΣΗ των αναλυτών της Eurobank Equities εν περιλήψει: Τις προοπτικές επτά εισηγμένων παρουσιάζει η Eurobank Equities. Οπως εκτιμούν οι αναλυτές της η καταναλωτική επιστοσύνη μπορεί να κινηθεί καλύτερα το δεύτερο εξάμηνο συγκριτικά με το πρώτο. To δεύτερο εξάμηνο του 2016 ενδεχομένως να είναι ευνοϊκότερο για την κατανάλωση συγκριτικά με το πρώτο, εκτιμά η Eurobank Equities σε ανάλυση με τίτλο «Greek consumer-2016: Υear of two halves?».
Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο δεύτερο εξάμηνο θα επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό από το πολιτικό περιβάλλον και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.ΕΕΕ: Η Ε.Εquities θέτει τιμή-στόχο τα 16,4000 ευρώ για την Coca Cola με σύσταση ΠΩΛΗΣΗ. Bλέπει περιορισμένα περιθώρια για υπεραπόδοση της μετοχής. Εμφανίζεται «αισιόδοξη» για το επενδυτικό story της εταιρίας μακροπρόθεσμα, αλλά τονίζει πως η ορατότητα για τις πωλήσεις είναι περιορισμένη.ΟΠΑΠ: Σε ό,τι αφορά στον ΟΠΑΠ θέτει τιμή-στόχο τα 9,1000 ευρώ με σύσταση ΑΓΟΡΑ. Αναφέρει ότι η επίδραση από τον νέο φόρο μένει να φανεί, αν και έχει πλήρως ενσωματωθεί στην τιμή των μετοχών. Θεωρεί την τρέχουσα αποτίμηση «ελκυστική», δεδομένων των περιθωρίων ανόδου λόγω των VLTs ή μιας αποζημίωσης για το ζήτημα. ΜΠΕΛΑ: Για την μτχ της Jumbo η τιμή-στόχος τίθεται στα 11,8000 ευρώ με σύσταση AΓΟΡΑ. H χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η αύξηση των πωλήσεων θα οδηγήσει σε μέση ετήσια αύξηση 6% στα κέρδη ανά μετοχή της εισηγμένης την περίοδο 2016-2019. ΦΦΓΚΡΠ: Η Eurobank Equities θέτει τιμή-στόχο τα 18,5000 ευρώ για τη μετοχή των Folli με σύσταση ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ. H χρηματιστηριακή στέκεται στη δυναμική της εταιρίας αλλά και στην έλλειψη ορατότητας στο κομμάτι των ταμειακών ροών. ΙΝΛΟΤ: Για την Ιntralot ορίζει τιμή-στόχο στα 1,1900 ευρώ με σύσταση ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ. Σύμφωνα με τους αναλυτές της η ορατότητα για τις ταμειακές είναι περιορισμένη, ενώ δεν υπάρχουν καταλύτες βραχυχρόνια. ΦΡΛΚ: Σε ό,τι αφορά στη Fourlis θέτει τιμή-στόχο 3,4000 ευρώ και σύσταση ΑΓΟΡΑ. Προβλέπει αύξηση μεριδίων αγοράς για τα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα παρά την πτώση της αγοράς που δραστηριοποιούνται.ΠΛΑΙΣΙΟ: Θέτει τιμή-στόχο τα 6,1000 ευρώ για το Πλαίσιο με σύσταση ΑΓΟΡΑ. O ισχυρός ισολογισμός αλλά και οι ταμειακές ροές της εταιρίας αφήνουν περιθώριο για επιστροφή κεφαλαίων. Παράλληλα η διοίκηση της εταιρίας έχει αποδείξει ότι ξέρει να προστατεύει την κερδοφορία της εισηγμένης.

======

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ: Σε διάστημα μόλις 50 ημερών οι ξένοι επενδυτές μετρούν απώλειες -2,5 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα οι απώλειες των κεφαλαίων που επενδύθηκαν περιλαμβανομένων των νέων κεφαλαίων και των LME ομολόγων που μετατράπηκαν σε μετοχές είναι οι εξής:

Alpha bank απώλειες -400 εκατ. , Eurobank απώλειες -560 εκατ.,Πειραιώς απώλειες -1,1 δισ. ευρώ, Εθνική απώλειες -420 εκατ ευρώ.

Οι σωρευτικές απώλειες των ξένων επενδυτών από τις αυξήσεις κεφαλαίου του 2013, 2014 και 2015 φθάνουν σωρευτικά τα -12 δισ. ευρώ. 

Είτε από ατυχία, είτε από την συγκυρία, είτε από την απογοητευτική εικόνα της Ελλάδος, είτε λόγω διεθνούς κλίματος μέχρι τώρα οι ξένοι επενδυτές μετράνε απώλειες τεράστιας κλίμακας. 

Οι απώλειες της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης του Νοεμβρίου του 2015 είναι μεν λογιστικές, αλλά υπάρχουν επενδυτές που πουλάνε ρευστοποιώντας με την λογική του stop loss.

Η Πειραιώς εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω δομής ανακεφαλαιοποίησης αλλά και της πρόσφατης διοικητικής κρίσης. 

Πάντως, εάν οι ξένοι μέτοχοι – επενδυτές των ελληνικών τραπεζών δεν βγάλουν κέρδη και το 2016 από τις ελληνικές τράπεζες, ξεχάστε για χρόνια την αγορά και την οικονομία. Η ταφόπλακα θα κλείσει ερμητικά.

ΧΑΡΑΚΙΕΣ: Σημαντικότατη συνεχίζει να είναι η διακράτηση της ζώνης των 520 – 500 μονάδων βραχυπρόθεσμα προς αποφυγή καταγραφής νέου χαμηλού. 
Θυμίζουμε πως το προηγούμενο χαμηλό του Γενικού Δείκτη βρίσκεται στις 471,35 μονάδες και σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012. Η περιοχή των 520 μονάδων λοιπόν, τεχνικά είναι πολύ πιθανό να δώσει μία αντίδραση σε συνδυασμό με ένα καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές…
Οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις του Γενικού Δείκτη παραμένουν οι ίδιες με την πρώτη στήριξη στις 520 μονάδες και τη δεύτερη στις 500 μονάδες. Η αντίσταση εντοπίζεται στις 555 μονάδες.
Οι στηρίξεις του τραπεζικού Δείκτη εντοπίζονται στις 35 και 31 μονάδες και η αντίσταση στις 43 μονάδες. Οι στηρίξεις του FTSE/25 εντοπίζονται στις 140 και 132 και η αντίσταση στις 159 μονάδες. 
Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πως τεχνικά η περιοχή των 520 – 500 μονάδων είναι ισχυρή ζώνη στήριξης και με τη βοήθεια των διεθνών αγορών θα μπορούσε να ανακόψει προσωρινά την πτωτική κίνηση και να δώσει μία ανοδική αντίδραση.