Λ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε…

Μετριάστηκαν οι αρχικές απώλειες στο ελληνικό χρηματιστήριο που όμως έχει παγιδευτεί στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό και την αξιολόγηση….που ωστόσο θα έχουν θετική έκβαση. Ταυτόχρονα αρνητικά επιδρά στο ελληνικό χρηματιστήριο και η πτώση των ευρωπαικών αγορών. Το ασφαλιστικό και οι διαπραγματεύσεις που ξεκινούν θα είναι θρίλερ, αλλά εκ των προτέρων γνωρίζουμε….ότι η ελληνική κυβέρνηση μετά από παλινωδίες, θα πει σε όλα ναι.

ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ κτύπησε τους χθεσινούς πωλητές της ΔΕΗ!! Πούλαγαν μέχρι το -4,30% και η μτχ έκλεισε στο +4,58%. Διακόσιες έξι χιλιάδες τεμάχια δόθηκαν στο μείον!

ΧΑΡΑΚΕΣ-FTSE25: Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα στην περίπτωση του οι 157 μονάδες είναι κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να δώσει συνέχιση στο 160, ή το 162 επίπεδο, ενώ στήριξη έχουμε στο 152 με το “stop” στο “long” να παραμένει στο 149.

Ο Γενικός Δείκτης έχει ήδη τεστάρει το παλαιό χαμηλό στις 558 μονάδες, χωρίς να έχει καταφέρει να το σπάσει ενώ στον FTSE25 το αντίστοιχο επίπεδο είναι στις 163 μονάδες.

Όσον αφορά τα επιμέρους, ασφαλώς και το -1,73% του ΔΤΡ δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αμφιβολιών για τους αρνητικούς πρωταγωνιστές ημέρας, με το σύνολο των Τραπεζικών τίτλων να ολοκληρώνουν την συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο…

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, καθοδική διάσπαση των 547 μονάδων θα ανοίξει τον δρόμο για κίνηση – επιστροφή του Γενικού Δείκτη προς τις 530 και 519 μονάδες

Ενώ στην περίπτωση του FTSE25 (-0,98%), κλεισίματα χαμηλότερα των 150 μονάδων θα δώσουν “καύσιμα” υποχώρησης προς τις 140 μονάδες.

ΑΓΟΡΑ ΧΑΑ-ΣΧΟΛΙΑ και ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (Από τον Θαν. Σταυρ.): Συνεδρίαση – αδελφή της πλήξης, η δεύτερη της χρηματιστηριακής εβδομάδας και του μήνα, με τον τζίρο να είναι σχετικά βελτιωμένος σε σχέση με προχθές, αλλά να παραμένει σε σχεδόν απελπιστικά επίπεδα.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο, δείχνει να επιστρέφει στο”κλουβί” της συναλλακτικής απαξίωσης και βέβαια με την συναλλακτική καχεξία να επιστρέφει δριμύτερη, ούτε ασφαλή συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν…

Οσον αφορά την βραχυπρόθεσμη τάση (αρκούν ελάχιστες εντολές σχετικού “ειδικού βάρους”, προκειμένου να κινηθούν οι βασικοί δείκτες προς την μία, ή την άλλη κατεύθυνση), αλλά ούτε οι προσδοκίες για κάτι σημαντικά καλύτερο μπορούν να “επιβιώσουν”.

Σε αυτή την περίπτωση το Χ.Α. θα συνεχίσει να “κυνηγάει την ουρά του” και όλοι θα περιμένουν τις εξελίξεις από το μέτωπο της αξιολόγησης, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να προβλέψει, πως αυτή θα έχει σύντομο και αίσιο τέλος.

Η ΕΚΘΕΣΗ των αναλυτών της Euroxx – Oι κορυφαίες επιλογές τους

ΣΤΙΣ ΤΟΠ ΕΠΙΛΟΓΕΣ της χρηματιστηριακής (για τις οποίες οι αναλυτές της θέτουν σύσταση “Με Απόδοση Καλύτερη της Αγοράς” επελέγησαν οι τίτλοι των ΟΤΕ, Jumbo, Folli Follie, Aegean, Alpha Bank και Eurobank.

ΟΤΕ+ΜΠΕΛΑ: Για τη μετοχή του πρώτου θέτει τιμή-στόχο τα 10,50 ευρώ και για την Jumbo τα 12,50 ευρώ. Η χρηματιστηριακή συμπεριλαμβάνει τις μετοχές στα top picks λόγω των ισχυρών θεμελιωδών αλλά και της ελκυστικής αποτίμησής τους.

ΑΡΑΙΓ: Για την Aegean η τιμή-στόχος τίθεται στα 9,20 ευρώ, με την ΑΧΕ να τονίζει το ισχυρό business story της εισηγμένης.

ΑΛΦΑ+ΕΥΡΩΒ: Η Euroxx θέτει τιμές-στόχους για τις μετοχές τους τα 3,20 και 1,50 ευρώ αντίστοιχα. Tονίζει ότι προσφέρουν υψηλά περιθώρια ανόδου, στην περίπτωση που η οικονομία ανακάμψει γρηγορότερα και με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν.

ΦΦΓΚΡΠ+ (ΕΤΕ): Για τη Folli Follie η τιμή-στόχος τοποθετείται  στα 24,50 ευρώ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σημειώνεται ότι η Euroxx έχει ξεκινήσει την κάλυψη και της Εθνικής Τράπεζας, για την οποία θέτει τιμή-στόχο το 0,46 ευρώ και σύσταση overweight. Δεν την περιλαμβάνει στις κορυφαίες επιλογές της.