Λ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε…

Σε αντίθεση με τον ΓΔ που παραμένει σε  απόσταση ασφαλείας από τα χαμηλά 3,5 ετών, ο FTSE25 (-3,16%) βρέθηκε πλέον σε νέα πολυετή χαμηλά και από εδώ και πέρα οι όποιες τεχνικές στηρίξεις είναι απόλυτα θεωρητικές.

FTSE25: Από τις μη τραπεζικές δεικτοβαρείς, μετοχές, πλην της Viohalco (-1,97%) που έκλεισε σε νέα ιστορικά χαμηλά και της Folli Follie Group (-1,43%) που συμπλήρωσε και 8η σερί πτωτική συνεδρίαση σε νέα χαμηλά 33 μηνών, εντείνονται οι τεχνικές ανησυχίες και για άλλα, μη τραπεζικά, blue chips.

ΟΤΕ: Στην περίπτωση του ΟΤΕ (-3,69%), καθοδική διάσπαση των 8,70 ευρώ έδωσε “εμφατικό” σήμα εξόδου, ενώ η απώλεια της επόμενης στήριξης στα 8,28 ευρώ, δεν αποκλείεται να βάλει σε δοκιμασία τα 7,79 ευρώ.

FHL Κυριακίδης: Με τακτικές αγορές από τον βασικό μέτοχο, κρατάει επαφή με τα υψηλά 52 εβδομάδων που είναι και υψηλά 13,5 ετών (!). 

KYΡΜ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΡEKOΡ η απόδοση της μετοχής που υπερβαίνει χωρίς τα μερίσματα το 1000% (!!!) στην χειρότερη 7ετία του ελληνικού χρηματιστηρίου!!! Απίστευτο επίτευγμα που συνοδεύτηκε από μία εξαιρετική βελτίωση των χρηματοοικονομικών της μεγεθών, …”Second to none”…

ΑΛΦΑ: Ζητούμενο για την μετοχή είναι η συμπεριφορά που θα επιδείξει από σήμερα και μετά, αν έχουν ολοκληρωθεί οι “αναγκαστικές” αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και αν θα δικαιώσει τις “long” θέσεις με τιμή εξάσκησης τα 2,40 ευρώ. 

Σε άλλη περίπτωση και αν διατηρηθεί το αρνητικό κλίμα, δεν αποκλείεται ο τίτλος να επιστρέψει “εντόκως” τα κέρδη των τελευταίων ημερών…

Καθώς είναι η μοναδική μετοχή που συνεχίζει να διατηρείται υψηλότερα από την τιμή της πρόσφατης Α.Μ.Κ. (2 ευρώ) και μία “πρώτη γεύση” οι πωλητές έδωσαν στις τελικές δημοπρασίες.

ΜΥΤΙΛ: Σε χαμηλά 39 μηνών υποχωρεί ο Μυτιληναίος που χθες ολοκλήρωσε την συνεδρίαση και στα χαμηλά ημέρας με ημερήσιες απώλειες 5,18%.

Με δεδομένο ότι έχουν χαθεί, ήδη, οι στηρίξεις στα 3,70 και 3,23 ευρώ, σε περίπτωση κλεισίματος χαμηλότερα των 3,06 ευρώ, τα “stop loss” μπορεί να επιβαρύνουν σημαντικότατα τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα.

ΧΑΡΑΚΙΕΣ (Ηλ.Ζαχ.): Όσον αφορά τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. όσο ο Γενικός Δείκτης παραμένει χαμηλότερα από το “gap” (συνεδρίαση της 7ης Ιανουαρίου) στην περιοχή των 613 μονάδων, αυτό συνεχίζει να θεωρείται “gap εκκίνησης”, ωθώντας τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα των 559 μονάδων.

Τα σημεία κλειδιά για τους μεν “Bears” είναι στις 580 με 575 μονάδες, όπου πιθανή καθοδική λύση θα οδηγήσει προς τα επίπεδα των 550 μονάδων και για τους δε “Bulls” τις 613 – 620 μονάδες επαναφέροντας τον Δείκτη σε ανοδική ρότα προς τις 650 με 660 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίηση, ο οποίος κινείται σε “αχαρτογράφητα ύδατα” και στην δική του περίπτωση η συνεδρίαση της 7/1 δημιούργησε “gap” στην περιοχή των 176 μονάδων. 

Αδυναμία υπερκάλυψης της εν λόγω περιοχής, μπορεί να ωθήσει τον εν λόγω δείκτη χαμηλότερα των 165 μονάδων, με αμέσως επόμενη στήριξη στις 135 μονάδες.

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η μείωση της ζήτησης στην Κίνα για ξένα προϊόντα έχει σοβαρές συνέπειες για τις χώρες που έχουν στενές εμπορικές σχέσεις μαζί της…

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, οι περισσότερο εκτεθειμένες είναι το Χονγκ Κονγκ, η Ταιβάν και η Αυστραλία, αφού το 20% περίπου των εξαγωγών τους αφορά την Κίνα. 

Ακολουθούν η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, ενώ το μερίδιο της Ευρωζώνης είναι μόλις 7,5% – με τη Γερμανία να εξάγει 100 δις δολάρια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Στην περίπτωση του ΧΑΑ και για τις πρώτες οκτώ συνεδριάσεις του νέου έτους, ο ΓΔ (παρά την ανοδική αντίδραση της Τρίτης) “μετρά” απώλειες 9,10% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών απώλειες 12,41%. 

Στις ίδιες συνεδριάσεις, η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. έχει μειωθεί κατά 3,2 δισ ευρώ.