Μέχρι και -3 βαθμοί για ΑΕΚ και Ατρόμητο για τα επεισόδια

Με το σφύριγμα της λήξης οπαδοί των δυο ομάδων ήρθαν στα χέρια.

Όλα ξεκίνησαν στο πέταλο που βρίσκονταν οι “κιτρινόμαυροι”. Περίπου 15 άτομα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως ήρθε η… απάντηση από την άλλη πλευρά.

Στη συνέχεια η πόρτα που βρίσκονταν οι περισσότεροι φίλοι της Ένωσης έσπασε με αποτέλεσμα να εισβάλλουν στο γήπεδο περίπου 100 άτομα. Κάπου εκεί επικράτησε χάος με μάχες σώμα με σώμα και την Αστυνομία να επεμβαίνει αρκετά καθυστερημένα. Μάλιστα, ένας οπαδός διεκομίσθη στο νοσοκομείο με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως εκείνη την ώρα δηλώσεις έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος σταμάτησε και γύρισε να κοιτάξει τι συμβαίνει.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτό κοστίσει στην ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι που θα ακολουθήσει με τον Παναθηναϊκό, αλλά πάντα υπό προϋποθέσεις.

—————————————————————–

Τι τιμωρία προβλέπεται για τα επεισόδια που έγιναν στο Περιστέρι. Κίνδυνος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην «Ένωση».

Με βαριά τιμωρία που μπορεί να φτάσει εκτός από το πρόστιμο και την τιμωρία της έδρας 2-3 αγώνων και με αφαίρεση τριών βαθμών απειλούνται ΑΕΚ και Ατρόμητος για τα επεισόδια στο Περιστέρι.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για “εκτεταμένα επεισόδια”, σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι τα επεισόδια έγιναν στον στίβο αλλά σύμφωνα με με τον πειθαρχικό κώδικα «αγωνιστικός χώρος είναι ο χώρος που περικλείεται από τις εξέδρες ή την εσωτερική περίφραξη του γηπέδου και περιλαμβάνει τον αγωνιστικό χώρο, την περιμετρική αυτού έκταση, τις τεχνικές περιοχές με τους πάγκους των αναπληρωματικών και των αξιωματούχων του αγώνα και διαθέτει πρόσβαση στο χώρο αποδυτηρίων». Με μία λέξη… τα πάντα.

Το άρθρο 16, παράγραφος 6δ. του πειθαρχικού κώδικα για εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο προβλέπει πρόστιμο 70-150.000 ευρώ, αποκλεισμό έδρας 2-3 αγωνιστικών και -3.

Βαριές ποινές προβλέπει και το άρθρο 15, παράγραφος 4β. για «είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο με βιαιοπραγίες και φθορές» (πρόστιμο από 50-100.000 ευρώ και αποκλεισμός έδρας 1-2 αγωνιστικές).

Το πότε θα γίνει η εκδίκαση των υποθέσεων και πότε θα εκτίσουν ενδεχόμενες ποινές οι ομάδες είναι άγνωστο καθώς μέχρι τις 15/2 οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντα τους.

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ δεν προλαβαίνει να εκτίσει στο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου 13/2 με τον Ολυμπιακό ενώ το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι είναι με τον Παναθηναϊκό, την 24η αγωνιστική στις 28/2.

Για να εκτίσει (ενδεχόμενη) ποινή με τους «πράσινους» θα πρέπει αυτή να έχει ανακοινωθεί μέχρι και την Δευτέρα 22/2.

http://www.sport24.gr/

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια: