Μία απάτη δίχως τέλος, σε εξωφρενικά επίπεδα – Πώς οι μεγάλες τράπεζες πραγματοποιούν τεράστιες λογιστικές απάτες

Μία απάτη δίχως τέλος, σε εξωφρενικά επίπεδα και με αστρονομικά εμπλεκόμενα ποσά εδώ και πολλά συναπτά έτη…

Πώς οι μεγάλες τράπεζες χρησιμοποιούν το σκιώδες τραπεζικό σύστημα για να πραγματοποιούν τεράστιες λογιστικές απάτες

Πρώτο στοιχείο:
Το σκιώδες τραπεζικό σύστημα είναι πλέον μεγαλύτερο τώρα από την αρχή της οικονομικής κρίσης . Το σκιώδες τραπεζικό σύστημα όχι μόνο αποσταθεροποιεί το σύστημα της οικονομίας , αλλά επιτρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες μαζικής απάτης.
 
Η μαζική απάτη έχει πραγματοποιηθεί κατ’ εξακολούθηση για πολλά συνεχόμενα χρόνια, καθώς οι τράπεζες μετακυλίουν το παθητικό τους  προς το σκιώδες τραπεζικό σύστημα κατά την διάρκεια του λογιστικού ελέγχου – με την βοήθεια βεβαίως των λογιστικών ελεγκτικών εταιριών  και της εκάστοτε κυβέρνησης .. 

Στο τέλος του εξαμήνου – όταν οι τράπεζες πρέπει να αναφέρουν τον ισολογισμό τους στις Επιτροπές Ρυθμιστικής Λογιστικής – με απλά λόγια την αναφορά του ενεργητικού και του παθητικού τους – κάνουν το εξής «απλό»:

Τοποθετούν προσωρινά ολόκληρο το παθητικό τους στο σκιώδες τραπεζικό σύστημα, δεν αναφορούν το πραγματικό τους παθητικό και στην ουσία καθιστούν τα κέρδη «υψηλότερα» από αυτά που ισχύουν πραγματικά….

Και αυτό δεν γίνεται από μερικές μόνο τράπεζες και εταιρίες:

Όλες σχεδόν οι εταιρίες που βρίσκονται στη λίστα με τις 1.000 πιο εύρωστες του Fortune «μαγειρεύουν» συνεχώς τα λογιστικά τους βιβλία!!!