Μανιφέστο Μαζιώτη για την απόπειρα απόδρασης

Στην απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, που είχε οργανώσει η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, αλλά και στην καταδικαστική απόφαση της δεύτερης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα σε ισόβια κάθειρξη, αναφέρεται ο Νίκος Μαζιώτης σε κείμενό του που δημοσιεύεται στο Indymedia.

 

Ο Μαζιώτης χαρακτηρίζει επαναστατική πράξη την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που οργάνωσε η Πόλα Ρούπα στις 21 Φεβρουαρίου, «μια ενέργεια αντάρτικου για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων. Ήταν μια ενέργεια συνέχισης της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα, απάντηση στις κατασταλτικές επιχειρήσεις του κράτους εναντίον της οργάνωσης αλλά και εναντίον άλλων συντρόφων πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές για ένοπλη δράση και γι’ αυτό ήταν μια παραδειγματική πράξη αλληλεγγύης μεγάλης και μοναδικής σημασίας».

Οπως λέει ο Μαζιώτης, η επιχείρηση απόδρασης «ήταν μια ενέργεια προς την κατεύθυνση συνέχισης της ένοπλης επαναστατικής δράσης, για την προώθηση του αγώνα για την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους, για την ανατροπή της πολιτικής των προγραμμάτων διάσωσης του καθεστώτος που έχει επιβάλει η τρόικα των υπερεθνικών αφεντικών της χώρας, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, στους οποίους έχει προστεθεί και ο ESM, με την ψήφιση και εφαρμογή του γ’ μνημονιακού προγράμματος από την κυβέρνηση Σύριζα».

Συνεχίζει χαρακτηρίζοντας πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτές τον ένοπλο αγώνα, τονίζοντας παράλληλα ότι η αποτυχία της απόδρασης «δεν θα μας λυγίσει». «Θα αγωνιζόμαστε όσο ζούμε και όσο αναπνέουμε…