Με επιθετικά τυφέκια θα είναι πλέον εξοπλισμένοι οι αστυνομικοί στο Παρίσι

Με επιθετικά τυφέκια θα είναι πλέον εξοπλισμένοι οι αστυνομικοί στο Παρίσι καθώς κρίνεται σκόπιμο ότι πρέπει να μπορούν να απαντούν σε πυρά όπλων τύπου Καλάσνικοφ.

Μιλώντας σε αστυνομικούς τρεις μήνες μετά τις φονικές επιθέσεις των ισλαμιστών στη γαλλική πρωτεύουσα ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, είπε:

“Ορισμένοι εγκληματίες με τους οποίους έρχεστε αντιμέτωποι δεν διστάζουν πλέον να κάνουν χρήση εναντίον σας βαρέων όπλων, πραγματικών όπλων πολέμου κατά των οποίων πρέπει να διαθέτετε τα προσήκοντα μέσα ανταπόδοσης και προστασίας”.

Με τα νέα αυτά όπλα θα εφοδιαστούν οι κινητές μονάδες πρόληψης και καταστολής που έχουν ως αποστολή την άμεση επέμβαση 24 ώρες το 24ωρο . Τα τυφέκια τύπου HK G 36 χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα οι επίλεκτες δυνάμεις επέμβασης.

Μαζί με τα όπλα οι αστυνομικοί θα λάβουν 1.835 αλεξίσφαιρα και 21 ασπίδες που δεν μπορεί να τρυπήσει η σφαίρα του Καλάσνικοφ. Παράλληλα οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν απλές περιπολίες θα είναι εξοπλισμένοι από πιστόλια τύπου τέιζερ, εκτοξευτήρες σφαιρών με καουτσούκ και τηλεσκοπικές αμυντικές ράβδους.