Μπαίνει εισαγγελέας σε Αττικής και ΔΕΚΟ(;) για την υπόθεση των εκβιαστών

Μπαίνει εισαγγελέας σε Αττικής και ΔΕΚΟ(;) για την υπόθεση των εκβιαστών

http://www.euro2day.gr/

Διευρύνεται συνεχώς η υπόθεση του κυκλώματος δημοσιογραφικής εκβίασης που αποκαλύφθηκε προχθές. Αναμένεται επέμβαση εισαγγελέα στην Τράπεζα Αττικής, πολύ πιθανόν και σε άλλες ΔΕΚΟ. Tαυτοποιούνται και νέα πρόσωπα.
Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνει η υπόθεση του εκδότη της Ακρόπολης Παναγιώτη Μαυρίκου και των δημοσιογράφων Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκβίαση κατ’ επάγγελμα και πρόκειται να απολογηθούν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι «κοριοί» της Ασφάλειας, προκύπτουν σχέσεις και με διάφορα άλλα πρόσωπα από τον δημοσιογραφικό χώρο, σαφείς ενδείξεις ότι λειτουργούσε κύκλωμα συνεργασίας με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που επωφελούντο από τις δραστηριότητες του κυκλώματος, αλλά και εμπλοκή στελεχών της διοίκησης της Τράπεζας Αττικής, στην οποία ο Παναγιώτης Μουσσάς φαίνεται να είχε ενεργό ρόλο στη διανομή της διαφημιστικής «πίτας».

Η έρευνα, λένε οι πληροφορίες, θα αφορά στα διαφημιστικά κονδύλια και στις χορηγίες που δίδονταν από την τράπεζα, αλλά και στον ρόλο του ίδιου του Μουσσά και στελεχών της διοίκησης, στη διανομή τους.

Πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση θεωρούν ότι η έρευνα πιθανότατα θα επεκταθεί και σε άλλες ΔΕΚΟ που κατονομάζονται στη δικογραφία, αλλά και σε σειρά άλλων προσώπων του δημοσιογραφικού χώρου, που σταδιακά ταυτοποιούνται από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες και θα κληθούν από τη δικαιοσύνη.

Οι καυτές συνομιλίες

Αποκαλυπτικά για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος είναι τα όσα περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ενός εκ των κατηγορουμένων, το κύκλωμα κέρδιζε περίπου 550.000 ευρώ τον μήνα από εκβιασμούς ΔΕΚΟ αλλά και πολιτικών προσώπων.

Μετά από αυτή την κατάθεση του στελέχους της ΕΥΔΑΠ που φέρεται να εκβιάστηκε, όλο το υλικό που είχε συγκεντρωθεί διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η άρση απορρήτου και η καταγραφή της δραστηριότητας των τριών εμπλεκομένων.

Από τη συνομιλία φάνηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι βασικό όπλο της ομάδας φέρεται να είναι ο Μαυρίκος, ο οποίος μέσω της εφημερίδας του και των δύο ιστοσελίδων του θα δημοσίευε θετικά ή αρνητικά άρθρα, τόσο για την ΕΥΔΑΠ όσο και για τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ως προς την επικείμενη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών.

Ο κατηγορούμενος εκδότης φέρεται να είπε ότι χειρίζεται κάποια sites όπως θέλει αυτός, ανεβοκατεβάζοντας άρθρα. Από τη δικογραφία προκύπτει ότι οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να κέρδιζαν χρήματα ακόμη και από εικονικές ιστοσελίδες.