Μυτιληναίος: Outperform με αναβάθμιση της τιμής – στόχου στα 6,0000 ευρώ

Yπό τον τίτλο «Η αρετή της διαφοροποίησης», η Εθνική Χρηματιστηριακή αναβάθμισε την τιμή – στόχο για τη Μυτιληναίος σε υψηλότερη της απόδοσης της αγοράς (outperform) στα 6 ευρώ που προσφέρει μια άνοδο 90% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Παρ’ όλο που η Αλουμίνιον της Ελλάδος επηρεάστηκε από τις αρνητικές εξελίξεις στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, οι πρωτοβουλίες με αυστηρό και στοχευμένο έλεγχο του κόστους και η επικέντρωση στην εξασφάλιση της ρευστότητας, αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας και αναμένεται να καθορίσουν την πορεία της.

Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η πρόσφατη ανάκαμψη των τιμών των μεταλλευτικών μετοχών, αλλά και η πορεία των τιμών του αλουμινίου που έχει σταθεροποιηθεί περίπου στα 1500 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, η Μέτκα έχει επηρεαστεί από την αντιστροφή στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και την έλλειψή έργων με υψηλά περιθώρια κέρδους. Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, επισημαίνεται ότι οι καταλύτες είναι:
1) η πτώση της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου
2) η επανεισαγωγή των πιστοποιητικών διαθεσιμότητας ισχύος
3) η βελτίωση στην εσωτερική αγορά και η επαύξηση της ζήτησης ρεύματος
4) η περαιτέρω διείσδυση στην λιανική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος με πρόβλεψη να προέλθει από τον τομέα της ενέργειας το 40% των εσόδων και το 2% σε επίπεδο EBIDTA αντίστοιχα.

Οι προβλέψεις της Εθνικής χρηματιστηριακής για το 2016 αναφέρουν τζίρο 1,337 εκατ. ευρώ έναντι 1,329 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων εκτιμώνται σε 221 εκατ. ευρώ από 207 εκατ. ευρώ το 2015.

Τα δε καθαρά κέρδη το 2016 αναμένεται να ανέλθουν σε 61 εκατ. ευρώ από 44 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης τιμών προς κέρδη για το 2016 μειώνεται στο 6, ενώ η μερισματική απόδοση αναμένεται στο 3%.

ΔΗ.ΠΑΦ.

NEWSMONEY.Gr