Μόνο για πολύ ψαγμένους (επενδυτές), γεμάτους… ενέργεια!

Μόνο για πολύ ψαγμένους (επενδυτές), γεμάτους… ενέργεια!

Με ανάλυσή της η Eurrox Χρηματιστηριακή, στις 2 Μαρτίου, έδωσε τιμή-στόχο για τον Μυτιληναίο τα 7 ευρώ. Το ”S&B”, από την αρχή της χρονιάς, είχε επισημάνει ότι από τα 3,11 ευρώ και κάτω, χτίζεται θέση χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο, για να μην πούμε μηδενικό. Η επιβεβαίωσή μας, η εν λόγω ανάλυση.

Το σημαντικότερο είναι ότι η ανάλυση της Eurrox, έχει μία ”κρυμμένη” πληροφορία – πολύτιμη για όσους ψάχνουν ενδελεχώς, πριν από κάθε τους επενδυτική κίνηση.

Στις σελίδες 4 και 11, γίνεται εκτενής αναφορά για το ενεργειακό κομμάτι του ομίλου Μυτιληναίου, το οποίο το αποτιμά σε 325 εκατ. ευρώ. Το ”ζουμί” είναι ότι ο Μυτιληναίος έχει 67,2 MW σε λειτουργία από ΑΠΕ και άλλα 63,5 MW υπό κατασκευή, συνολικά δηλαδή 130,7 MW. Σημειωτέον ότι η αποτίμηση τώρα για ΑΠΕ, αντιστοιχεί με 850.000 ευρώ το μεγαβάτ.

Το δεύτερο, εξ ίσου σημαντικό κομμάτι αφορά στο ότι, για πρώτη φορά, η Eurrox Χρηματιστηριακή δίνει αποτίμηση της λιανικής του ρεύματος, (θέμα που αφορά στην Protergia), την οποία εκτιμά σε 47 εκατ. ευρώ. Και αυτό, με δεδομένο ότι τώρα κατέχει μόλις το 1,02% της αγοράς, με τη χρηματιστηριακή να προεξοφλεί ότι στο τέλος του 2016 θα ανέλθει σε 2%.

Οι ψαγμένοι επενδυτές, μπορούν βεβαίως να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία αυτά και να υπολογίσουν την δίκαιη αποτίμηση του ενεργειακού χαρτοφυλακίου ΑΠΕ, εταιρειών και ομίλων όπως τα ΕΛΠΕ, ο Άνεμος, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ, καθώς αποτελούν ένα μέτρο σύγκρισης.

  •  Κάλχας – Ο νεότερος

Στη συνέχεια, επισυνάπτουμε την ανάλυση της Eurrox, για το ενεργειακό κομμάτι του ομίλου Μυτιληναίου: