ΝΔ: Μια ωραία ατμόσφαιρα και η… ενότητα της παράταξης

11.10.2015 13:25

ΝΔ: Μια ωραία ατμόσφαιρα και η… ενότητα της παράταξης

Ο ΒΗΜΑτοδότης

Δεν γνωρίζω αν θα πρέπει να παίρνετε τοις μετρητοίς όλα όσα δηλώνουν οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ, ότι δηλαδή τους ενδιαφέρει πρωτίστως η ενότητα της παράταξης και η διεύρυνσή της.
Τέτοια εικόνα ωστόσο δεν δίνουν στις μεταξύ τους συσκέψεις. Θα σας αποκαλύψω φέρ’ ειπείν τι έγινε στην τελευταία και ίσως πιο κρίσιμη (την  Πέμπτη το βράδυ) σύσκεψη της Εφορευτικής Επιτροπής, που έγινε στον 3ο όροφο των γραφείων της ΝΔ, στη Συγγρού. Κάθε άλλο παρά ενωτικό ήταν το κλίμα.
 

Αρχισε με παρατηρήσεις του Αθ. Δαβάκη προς τον Σάκη Ιωαννίδη (της ΟΝΝΕΔ) επειδή κάπνιζε αρειμανίως, συνεχίστηκε με φράσεις του τύπου «μη μιλάς εσύ, δεν έχεις ιδέα από πολιτική», κλιμακώθηκε με απειλές εκ μέρους του Ι. Τραγάκη ότι «δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν να φύγει από εδώ μέσα εάν δεν καταλήξουμε στην ημερομηνία των εκλογών» και ολοκληρώθηκε με τη φωνή του… Απ. Τζιτζικώστα να λέει «κάντε ό,τι θέλετε, φτάνει να τελειώνουμε».

nnn

 

Τώρα, θα πείτε, πού βρέθηκε ο κ. Τζιτζικώστας στη Συγγρού, την ώρα μάλιστα που εγκαινίαζε δόξη και τιμή τα υπερπολυτελή γραφεία του στην οδό Πανεπιστημίου; Δεν ήταν εκεί, αλλά ακούστηκε η φωνή του. Και αυτό έγινε από… απροσεξία της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου.
 
Τι είχε συμβεί; Η κυρία Ασημακοπούλου επικοινωνούσε συνεχώς τηλεφωνικώς με τον κ. Τζιτζικώστα και τον ενημέρωνε για την όλη διαδικασία. Κάνοντας όμως λάθος χειρισμό πάτησε στο iphone την ανοιχτή ακρόαση και έτσι οι πάντες στην αίθουσα άκουσαν τις οδηγίες που της έδινε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Πληροφορήθηκαν (από πρώτο χέρι)  ότι συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος στα εγκαίνια των γραφείων και ότι ήταν εκεί και ο Κώστας Ζουράρις. Κι όμως η ένταση δεν αποφεύχθηκε.
 
Οι εκπρόσωποι των τριών υποψηφίων, ο Στέφος Σταμούλης (του Αδ. Γεωργιάδη), οΤάσος Γαϊτάνης (του Κυρ. Μητσοτάκη) και η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (του Απ. Τζιτζικώστα) κατηγορούσαν τον εκπρόσωπο του Ευ. Μεϊμαράκη Θ. Αμπατζόγλου ότι ο κ. Μεϊμαράκης χρησιμοποιεί το κόμμα για την προεκλογική του εκστρατεία, κατηγορίες που απέρριψε αμέσως ο κ. Αμπατζόγλου ως αβάσιμες και με την υπόδειξη ότι το κόμμα χρησιμοποιείται από τον κ. Μεϊμαράκη στη μάχη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ (ήταν και η πρώτη και τελευταία φορά που ακούστηκε ο… ΣΥΡΙΖΑ).
Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014