Ξεκαθάρισμα λογαριασμών, προσωπικού χαρακτήρα, βλέπουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πίσω από την ενέδρα θανάτου σε βάρος του επιχειρηματια στον Άλιμο

Οι δύο τουλάχιστον δράστες γάζωσαν με 14 σφαίρες πολεμικού καλάσνικοφ και περιστρόφου την αριστερή πλευρά του σώματος του ιδιοκτήτη μπαρ-στριπτίζ στη Λ. Συγγρού και πατέρα ενός τρίχρονου παιδιού.

Παρακολουθούσαν τις κινήσεις του πρώην αθλητή μπόντιμπιλντινγκ και έδρασαν τη στιγμή που εκείνος είχε μπει στο τζιπ και είχε βάλει μπρος τον κινητήρα. Το θύμα κατέληξε στα σοβαρά τραύματά του, ενώ στο σημείο της επίθεσης, που ήταν απέναντι από το σπίτι του, ήταν η σύζυγός του, η οποία υπέστη σοκ και απέδιδε τη δολοφονία, φωνάζοντας, στις επαγγελματικές δραστηριότητες του άνδρα της.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν πως δεν πρόκειται για επαγγελματίες δολοφόνους που έδρασαν εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου, καθώς αν ήταν δεν θα χρησιμοποιούσαν καλάσνικοφ και αυτοκίνητο για την προσέγγιση και διαφυγή τους.

Κυρίως προτιμούν πιστόλια, πυροβολούν 2-3 φορές τον στόχο τους στο κεφάλι και την καρδιά και χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες για την διάπραξη δολοφονιών, ενώ σχεδόν ποτέ δεν καίνε τα οχήματά τους.

Σε αυτή την περίπτωση εκείνος που ήθελε την εξόντωση του θύματος, επεδίωξε να έχει και αρκετούς συνεργούς για… ασφάλεια, σε ενδεχόμενη αντίδραση του στόχου ή τυχαίο αστυνομικό εντοπισμό.

Ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί το 2004 για κατοχή 300 γραμμαρίων κοκαίνης στη Λάρισα, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 χρόνων, αλλά αποφυλακίστηκε το 2009.

Όπλα, κάλυκες και το κατεστραμμένο όχημα των δραστών το οποίο είχε κλαπεί στις 7 Απριλίου από την Ν. Σμύρνη, μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση και εξερεύνηση για γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος, ενώ αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δολοφόνων.

πηγή: The Toc