Ο Κυριάκος τελειώνει το Ποτάμι

της Ισιδώρας Μαρτίνου

usay.gr

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιο κοντά ιδεολογικά στο κοινό στο οποίο απευθύνεται το Ποτάμι. Ένας φιλελεύθερος, κεντροδεξιός, μεταρρυθμιστής, νέος πολιτικός που θα μπορούσε να ηγηθεί ενός κινήματος στο οποίο -όλοι γνωρίζουν- ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ξοδέψει το πολιτικό του κεφάλαιο.

Οι κακές γλώσσες έλεγαν, μάλιστα, ότι ακόμη κι αν ο Κυριάκος  έχανε στην εκλογική αναμέτρηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν θα ήταν περίεργο αν ηγούνταν μιας πολιτικής κίνησης που θα αντικαθιστούσε το Ποτάμι, αν όχι του ίδιου το κόμματος της Σεβαστουπόλεως.

Ακόμη και στο εσωτερικό του Ποταμιού έχουν γίνει παρασκηνιακές συζητήσεις, με πρωταγωνιστές 3-4 στελέχη, με πιο κεντροδεξιά πολιτική και χαρακτηριστικά κυβερνησιμότητας, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ολομέτωπη επίθεση που θέλει να κάνει στην κυβέρνηση Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης. Οι φήμες για μετεγγραφές και προσχωρήσεις ενισχύθηκαν από τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη νίκη του: «Διεύρυνση» είναι η μαγική λέξη που, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε πολλά στελέχη του Ποταμιού να πανηγυρίζουν ιδιωτικά αλλά και δημοσίως για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ.

Οι πληροφορίες που θέλουν βουλευτές του Ποταμιού να βλέπουν με συμπάθεια, αλλά και προσμονή, τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου, έγιναν ακόμη πιο έντονες το τελευταίο διάστημα που άρχιζε να φαινεται η δυναμική του νέου προέδρου της ΝΔ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του usay, κάποια ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι αρκετών διεργασιών: Χάρης Θεοχάρης, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης είναι μερικά από αυτά. Από εκείνους που θα ήθελαν να έχουν ρόλο στη νέα Νέα Δημοκρατία είναι και ο Γρηγόρης Ψαριανός, αν και όλοι γνωρίζουν ότι δεν ταιριάζει στο προφίλ της κεντροδεξιάς παράταξης.

Η αλλαγή σελίδας στη ΝΔ δεν φοβίζει μόνο το Μαξίμου. Και ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πολλούς από τους παραπάνω λόγους για να ανησυχεί για την «επέλαση» του μεταρρυθμιστή Μητσοτάκη. Γι’αυτό και θα προσπαθήσει να κάνει συμφωνίες «διάσωσης» με τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει ασφαλιστικού. Με τα δεδομένα αυτά και με την αφάνεια στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο κόμμα από τις εκλογές του Σεπτέμβρη, κάποιοι ψελίζουν ήδη ότι ο Κυριάκος τελειώνει το Ποτάμι…