Ο Πάγκαλος τα έβαλε με την Περιστέρα… “Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο;”

«Ως αριστερή αγωνίστρια δεν έπρεπε να πάει στην Τεχεράνη, δεν είχε καμιά δουλειά» υποστήριξε ο πρώην υπουργός

Τα βέλη του Θεόδωρου Πάγκαλου συγκέντρωσε η συχνή αλλαγή του χρώματος της νικάμπ που φόρεσε η σύζυγος του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν. Όπως αποτυπώθηκε στις φωτογραφίες που διένειμε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργου η κυρία Μπαζιάνα εθεάθη με τρεις διαφορετικού χρώματος νικάμπ – μια μπλέ, μια κόκκινη και μια λιλά.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε αρχικά ότι η κυρία Μπαζιάνα δεν έπρεπε να πάει στο Ιράν αντιπαραβάλλοντας το παράδειγμα της δικής του συζύγου. «Η γυναίκα δεν έπρεπε να πάει. Εμένα η γυναίκα μου δεν ήρθε στην Τεχεράνη όταν πήγα, γιατί δεν ήθελε να της μεταχειριστούν οι Ιρανοί όπως μεταχειρίζονται τις δικές τους γυναίκες. Γιατί είχε μια αντίληψη για τον ρόλο των γυναικών και για τη θέση τους στην κοινωνία» δήλωσε στο ΒΗΜΑFΜ o Θεόδωρος Πάγκαλος.

Αυτό που προκάλεσε, όμως, ακόμα περισσότερο την οργή του πρώην υπουργού ήταν η συχνή αλλαγή της νικάμπ. «Λοιπόν και εφόσον πήγε, εν πάση περιπτώσει, ας βάλει μαύρο όπως όλες οι Ιρανές και να τελειώνει η ιστορία. Τι είναι τα μωβ και τα κόκκινα; Για να δείξουμε ότι είμαστε επαναστάτες και κάπου κρατάμε και μια πισινή; Σαν δε ντρεπόμαστε λιγάκι, μου φαίνεται!» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή