Ο ταλαντούχος κύριος Χατζηνικολάου στην υπηρεσία της εθνοσωτηρίου

Ελπίζω ότι δεν έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι εις εκ των πλέον επιφανών εκπροσώπων του μπλοκ της αντιμνημονιακής «δημοσιογραφίας» φιλοξένησε σε εκπομπή του (υψηλής ακροαματικότητας) το πρόεδρο του «νεοσυσταθέντος» κόμματος «Εθνική Ενότητα», Γιώργο Καρατζαφέρη.

Όπως επίσης, ελπίζω ότι οι γρηγορούντες αντιλαμβάνονται τη σημειολογία της κίνησης αυτής τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, καθώς η κίνηση έρχεται να θυμίσει ένα πολύ χαρακτηριστικό δίλημμα (από τα διάφορα που ζήσαμε την περασμένη χρονιά) το οποίο ετέθη αρχικά και εμμέσως πλην σαφώς από τον κ. Τσίπρα, και του οποίου διλήμματος το νόημα συμπυκνώνεται ως εξής: αν δεν ολοκληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το κυβερνητικό του έργο με επιτυχία, μετά από εμάς θα έρθει η ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής. Ή, εν πάση περιπτώσει, κάτι τέτοιο.

Οι αναλογίες με διάφορα, ανάλογου τύπου διλήμματα που ετέθησαν στο παρελθόν είναι προφανώς εύλογες. Ωστόσο, επειδή δεν είναι της παρούσης η μελέτη της πολιτικής ιστορίας του ελληνικού κράτους (αν και πάντα συνιστά μια εξόχως διδακτική εμπειρία για όποιον καταπιαστεί μαζί της), αξίζει να πραγματοποιηθεί μία σύνδεση εκείνης της δήλωσης με τη χτεσινό δημοσιογραφικό διάβημα του κ. Χατζηνικολάου (περί του οποίου ο λόγος).

77l

Ταγμένος λοιπόν εδώ και χρόνια ο κ. Χατζηνικολάου στο αντιμνημονιακό μπλοκ, και εμπλουτίζοντας το λόγο του με ευρωσκεπτικιστικές αποχρώσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, ως άριστος γνώστης της εκάστοτε συγκυρίας (πρόλαβε να «απολογηθεί» και στον κ. Λεβέντη πριν την είσοδο της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή σε ραδιοφωνική του εκπομπή αν θυμάμαι καλά), ξέρει πολύ καλά ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φθείρεται με ταχείς ρυθμούς.

Και προσπαθεί, ως συνεπής ταγμένος στην υπηρεσία της, να κερδίσει χρόνο παρουσιάζοντας και χαρίζοντας άπλετο τηλεοπτικό χρόνο στον πρόεδρο ενός κόμματος το οποίο εμείς θα χαρακτηρίζαμε απλώς «ακροδεξιό» κατ’ ευφημισμόν (έχει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον πώς θα το χαρακτήριζε κάποιος λιγότερο ευγενικός από εμάς, αλλά προς το παρόν ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη).

Όχι λοιπόν. Ας μη φανεί καθόλου παράξενο το γεγονός ότι ένα κόμμα που δεν έχει ούτε δύο μήνες ζωής, συνεπώς δεν έχει σφυγμομετρηθεί η παρουσία του και τα ποσοστά του στο εκλογικό σώμα, και ακόμη περισσότερο, ένα κόμμα που συγκεντρώνει πρόσωπα όπως αυτό του κ. Μπαλτάκου και του κ. Ψωμιάδη, αλλά και ευλογίες του παναγριωτάτου –ε, με συγχωρείτε, του σεβασμιωτάτου κ. Ανθίμου, έχει από τόσο νωρίς τηλεοπτικό χρόνο εκπροσώπησης.

Το δίλημμα «Τσίπρας ή ακροδεξιά» βρίσκει στον κ. Καρατζαφέρη τον πλήρη εκφραστή του δεύτερου σκέλους της διάζευξης. Και ο κ. Χατζηνικολάου, υπηρετώντας τη συγκυβέρνηση –ε, με συγχωρείτε, την αντικειμενική και μάχιμη δημοσιογραφία, σπεύδει ταχέως να μας τον παρουσιάσει. Προς γνώση και συμμόρφωση.

Ο Παλαιοπασόκος

77l

//toparatiritirio2012.wordpress.com/