Ο 14χρονος εκτελεστής του ISIS

Αποτροπιασμό προκαλεί, για άλλη μια φορά, στην παγκόσμια κοινότητα το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο δημοσιοποίησε βίντεο με έφηβο εκτελεστή που μάλιστα μιλάει άπταιστα αγγλικά.

Ο ανήλικος εκτελεστής εμφανίζεται στο βίντεο με ένα πιστόλι στη ζώνη του και απευθύνεται στους «άπιστους» από τις ΗΠΑ, στη γλώσσα τους. «Ω, Αμερική αυτοί είναι οι στρατιώτες που οπλίζετε και για τους οποίους δαπανάτε χρήματα» λέει ο έφηβος, και συνεχίζει: «Θα τους καταστρέψουμε».

Το θύμα, όπως ισχυρίζεται ο ISIS, είναι ο Μοχάμεντ Ταμπσό μέλος της οργάνωσης Levantine Front. Οι αιμοδιψείς τζιχαντιστές έχουν αναφερθεί πολλές φορές στη δράση της ομάδας αυτής στο «επίσημο» περιοδικό τους, Dabiq, και φαίνεται πως πιστεύουν ότι έχουν διασυνδέσεις με τις ΗΠΑ.

Στην αρχή του βίντεο, όπως γίνεται συνήθως, ο καταδικασμένος σε θάνατο παραδέχεται τα «εγκλήματά» του μπροστά στο φακό.

Παρότι το βίντεο αυτό δεν είναι το μοναδικό με… αμούστακο εκτελεστή, έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την παγκόσμια κοινή γνώμη. Όπως αναφέρει το Daily Beast, είναι η πρώτη φορά που παιδί μιλάει αγγλικά σε βίντεο και προχωράει μόνο του στην εκτέλεση.

Οι ειδικοί εικάζουν από την προφορά του ότι έχει ζήσει για ένα διάστημα στη Βρετανία, παρότι δεν είναι υπήκοος της χώρας. Η Μια Μπρουμ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, δήλωσε στην ιστοσελίδα ότι το παιδί φαίνεται να είναι 13 έως 15 ετών.

Τους τελευταίους μήνες, η καθηγήτρια και η ομάδα της εντοπίσουν και συντάσσουν καταλόγους με τα παιδιά-τζιχαντιστές. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, όπως τονίζει η ίδια, περισσότερα από 80 παιδιά έχουν σκοτωθεί πολεμώντας στο πλευρό του ISIS.