Παραλήρημα μίσους στον Πειραιά –

09.04.2016 16:30

Μάλιστα, ο Ηλίας Κασιδιάρης έφθασε να ζητήσει καταναγκαστικά έργα για τους μετανάστες. Oπως είπε, η παράνομη είσοδος σε μια χώρα θα πρέπει να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα, ενώ πρότεινε τη σύλληψη των μεταναστών και τη μεταφορά τους στις φυλακές, στις οποίες υποχρεωτικά θα εργάζονται σε δημόσια έργα…

Η ένταση χτύπησε… κόκκινο όταν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων βρέθηκαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν για τη χρυσαυγίτικη συγκέντρωση. Μέλη από τις δύο πλευρές συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι άνδρες των ΜΑΤ που είχαν σχεδόν αποκλείσει την περιοχή.

Ολα ξεκίνησαν όταν τα μέλη του ναζιστικού μορφώματος προγραμμάτισαν συγκέντρωση κατά των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στον Πειραιά – παρόλο που επίσημα η διαμαρτυρία αφορούσε γενικά την ισλαμοποίηση της Ελλάδας. Ομάδες αντιφασιστών θέλησαν να πραγματοποιήσουν τη δική τους συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής.

Καταναγκαστικά έργα για τους μετανάστες πρότεινε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ιδιώνυμο αδίκημα το να περνάς τα σύνορα, οι μετανάστες να συλλαμβάνονται και να πηγαίνουν σε σωφρονιστικά καταστήματα στα οποία θα υποχρεούνται να εργάζονται σε δημόσια έργα. Γύρω στις έξι ώρα, περίπου 100 χρυσαυγίτες βρίσκονταν ήδη στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο. Περίπου 50 αντιφασίστες θέλησαν να περάσουν από μπροστά, κατευθυνόμενοι στο σημείο του δικού τους ραντεβού.

Χρήση χημικών
Για λίγη ώρα, η πλατεία Κοραή απειλήθηκε να μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Η επέμβαση των ΜΑΤ έγινε με χρήση χημικών. Στη συνέχεια, οι διμοιρίες χώρισαν την ευρύτερη περιοχή στα δύο, προκειμένου οι δύο ομάδες να μην ξανασυναντηθούν, ενώ τοποθετήθηκαν κλούβες της Αστυνομίας, προκειμένου να αποτραπεί η πρόσβαση χρυσαυγιτών προς το λιμάνι, όπου ήθελαν να πραγματοποιήσουν πορεία.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα οι προσπάθειες για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά σε κέντρα φιλοξενίας. Πάντως η πύλη Ε3 έχει σχεδόν αδειάσει, με τους περισσότερους να εγκαθίστανται στην Ε1, ενώ κάποιοι δέχθηκαν τη μεταφορά τους σε δομή φιλοξενίας. Τη Δευτέρα θα μοιραστεί νέο φυλλάδιο προς τους πρόσφυγες και μετανάστες.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΡΗΣ

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014