Ποιος είναι ο «μαγκουροφόρος» που έσπασε το περιπολικό

Τις σχέσεις του Παναγιώτη Πλασσαρά με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα αποκαλύπτει σε σημερινό του δημοσίευμα το «Εθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο 30χρονος αγρότης από τη Νεμέα, πριν από 15 ημέρες συμμετείχε στη συγκεντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια, έξω από τα γραφεία της Οργάνωσης στη Λ, Κατεχάκη.

Φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, σχετικά με τους βανδαλισμούς του περιπολικού, όπου συμμετείχε μαζί με άλλους δύο αγρότες ότι «παρασύρθηκε».

Αρνήθηκε ότι παραμένει μέλος της Χρυσής Αυγής και αποχώρησε από την οργάνωση μετά από διαφωνία του με τον Στάθη Μπούκουρα. Βέβαια τα γεγονότα όπως και οι αναρτήσεις που συνήθιζε να κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και λίγες ώρες μετά τα επεισόδια των αγροτών με την αστυνομία στο Χαϊδάρι, με απειλητικό και χλευαστικό περιεχόμενο για το ΚΚΕ, τη Δημοκρατία και τους αγωνιστές νεκρούς του Πολυτεχνείου, άλλα αποδεικνύουν.

Στην κατ’ οίκον έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του στο χωριό Δάφνη Νεμέας, δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

Όσον αφορά στις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο αγροτών που έσπασαν το περιπολικό, στη Λ. Αθηνών εκκρεμεί η ταυτοποίηση τους από την ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, σύμφωνα με πηγές των διωκτικών αρχών, αναζητείται ο ιδιοκτήτης ενός φορτηγού, που συμμετείχε στο κομβόϊ των αγροτών που ενεπλάκησαν στα επεισόδια στο Χαϊδάρι, στην καρότσα του οποίου (κλειστού τύπου) φέρεται να κουβαλούσε δεκάδες καδρόνια.

Εμπρηστικές αναρτήσεις στο Facebook ακόμα και λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του από άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας έκανε ο 30χρονος ροπολοφόρος, ο οποίος κατηγορείται ότι πρωταγωνίστησε στα επεισόδια που έγιναν την Παρασκευή στο Χαϊδάρι, στο σημείο όπου υπήρχε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. για να μην περάσουν τρακτέρ αγροτών.

Ο 30χρονος, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο, απεικονιζόταν σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο να χτυπά με μανία περιπολικό και στη συνέχεια να διαφεύγει.

Σε ανάρτηση με ακραίους χαρακτηρισμούς -λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του- στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γράφει, σύμφωνα με τη HuffPost Greece, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών:

«Εμείς δεν ήρθαμε για σουβλάκια, χορούς και πανηγύρια. Και το αποδείξαμε. Ξυπνάτε. Αν θέλετε τέτοια τότε συνεχίστε να συντάσσεστε με τους ληστοσυμμορίτες του ΚΚΕ που εκμεταλλεύονται τον αγώνα σας και κάνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με σκοπό την αποδυνάμωση του αγώνα σας. Ποιος διαπραγματεύτηκε να κατέβουν 20 τρακτέρ μόνο από το μπλόκο της Νίκαιας; Ο… (αναφέρεται όνομα συνδικαλιστή)».

Το κείμενό του γράφτηκε ενώ αναζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ. για τις καταστροφές στο περιπολικό. Παρ’ όλαυτά ο 30χρονος συνέχιζε να ειρωνεύεται τους ειρηνικούς αγρότες διαδηλωτές του Συντάγματος: «Ξυπνάτε. Γιατί την επομένη θα θέλετε πραγματικά αλλά εσείς δεν θα μπορείτε. Γιατί την επομένη δεν θα έχει σουβλάκια και χορούς νεοέλληνα. Κατάλαβες;. Όταν κοπούν όλα τότε θα τρέχετε και δεν θα προλαβαίνετε».

Ο 30χρονος συνελήφθη τελικά το Σάββατο και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

 

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ usay.gr ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!